Britanicul Curtis Plumb, de 38 de ani, ghid de safari in Kruger National Park, in Africa de Sud, a fost internat in spital si operat dupa ce un leopard l-a atacat in vehicul deschis in care se afla, alaturi de un grup de turisti.

Felina a atacat masina, dupa ce Plumb a oprit jepp-ul pentru ca turistii sa poata admira animalul. Fara vreun avertisment, si fara a fi provocat in vreun fel, leopardul a sarit la Plumb si l-a apucat pe acesta de brat.

„Ceea ce a urmat a fost o nebunie. Turistii din masina tipau. Dar, unii dintre cei asezati in spatele ghidului au incercat sa-l ajute si au lovit animalul cu ce aveau la indemana, mai ales camere de filmat…”, au declarat ocupantii masinii, potrivit theguardian.com.

safari2

O alta masina s-a apropiat si a incercat  sa agate animalul cu usa si sa-l elibereze pe Plumb din stransoarea acestuia. Pentru putin timp, Plumb a scapat si a reusit sa intoaca masina, insa leopardul a atacat din nou. De data aceasta a sarit pe capota vehiculului, incercand sa ajunga la ocupanti. Ghidul a franat brusc, iar animalul a alunecat si a cazut de pe masina. S-a ridicat din nou, si s-a aruncat asupra autovehicului, iar lui Plumb i-a ramas o singura varianta de salvare pentru el si turistii pe care-i insotea. A trecut cu masina peste labele din spate ale leopardului extrem de agresiv. Ranit, acesta si-a abandonat posibilele victime.

Plumb, care lucreaza ca safari ghid in Kruger National Park , de patru ani, dupa ce s-a mutat din Marea Britanie in Africa de Sud, a fost dus la spital si operat, iar acum se afla intr-o stare stabila.

William Mambasa, director general la Kruger National Park a declarat, potrivit sursei citate, ca multumeste celor care au intervenit pentru salvarea ghidul și a turistilor. Acesta a explicat ca, se pare ca leopardul se lupta cu un altul, inaintea momentului atacului si ca era deja ranit…De altfel, un alt leopard a fost zarit in zona, la distanta, in timpul atacului.

Leopardul fost doborat dupa acest incident.

Luna trecuta, un leu a ranit mortal un turist american, in  Lion Park din Johannesburg.

Sursa foto: theguardian.com