Sari la conținut
Home » Cățelușul ghid. Un turist a fost condus de un animăluț surpriză

Cățelușul ghid. Un turist a fost condus de un animăluț surpriză

Cățelușul ghid. La începutul acestei veri, Alex Khachigian a pornit într-o drumeție pe vulcanul Acatenango din Guatemala. A fost o șansă de a întrevedea la prima mână puterea impresionantă a unui vulcan activ.

Cu toate acestea, pentru Khachigian, poate cea mai memorabilă parte a drumeției a fost de fapt un prieten pe care și l-a făcut pe drum.

Cățelușul ghid

Nu la mult timp după ce a pornit pe traseu, însoțit de un ghid de la Old Town Outfitters, Khachigian a observat o siluetă blănoasă care se apropia din spate. Era un câine, care părea că a ieșit la o plimbare obișnuită de unul singur.

Dar acesta nu era un cățel oarecare.

„Câinele părea sănătos”, a declarat Khachigian. „[Ea] a urcat cel puțin 5 ore pe vulcan cu noi”.

Ce spune Khachigian?

O cățelușă
O cățelușă care privește pe geamul unei mașini

Khachigian a realizat un videoclip despre adorabilul său companion de drumeție:

„Povestea despre cum m-am împrietenit cu un câine ghid care era singur. Această zonă este casa câinilor. Ei sunt gardienii vulcanului Acatenango. Se bucură de o companie bună și se asigură că vă bucurați de acest loc în siguranță.

Câinele a decis să se plimbe de unul singur în timp ce eu mă întorceam în jos pe vulcan după erupțiile de dimineață. Acest traseu pe vulcanul Acatenango a durat 7 ore pentru a urca și 3 ore pentru a coborî.

Priveliștea este a vulcanului Fuego! Am făcut această drumeție ghidată pe vulcanul Acatenango cu Lucas și Abner! Lucas și Abner au fost niște ghizi extraordinari în timpul drumeției mele și vă recomand cu căldură Old Town Outfitters dacă doriți să faceți această drumeție”.

Cățelul pe nume Zorita

În dimineața următoare, a spus Khachigian, simpaticul câine a coborât singur pe vulcan – drumul de întoarcere dintr-o drumeție pe care a mai făcut-o de nenumărate ori.

Ea este cunoscută sub numele de Zorita, ceea ce înseamnă „vulpiță drăguță”, potrivit thedodo.

Deși originile lui Zorita nu sunt pe deplin clare, ghizii spun că prezența ei în drumețiile lor în Acatenango este întotdeauna binevenită. Iar Khachigian este de acord.

Etichete: