Sari la conținut
Home » Gata! Știm exact ce se întâmplă cu animalele sălbatice. Guvernul a luat decizia

Gata! Știm exact ce se întâmplă cu animalele sălbatice. Guvernul a luat decizia

Gata! Știm exact ce se întâmplă cu animalele sălbatice. Premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc a semnat o directivă care interzice importul de animale sălbatice. Mai mult, va închide pieţele în care aceste animale erau comercializate. Anunţul a fost făcut joi de mai multe ONG-uri pentru protecţia faunei sălbatice, transmite DPA, citat de Agerpres.

„Aceasta este pentru prima oară când guvernul a mobilizat zeci de ministere şi de agenţii pentru a rezolva problema comerţului cu animale sălbatice, care are un impact devastator şi provoacă îngrijorare de mai mulţi ani”, se arată în comunicatul transmis de Hoang Thi Minh Hong, reprezentantul vietnamez al ONG-ului WildAid.

Hong a precizat că această chestiune a revenit în centrul atenţiei în contextul noului coronavirus, „când pandemia de COVID-19 a demonstrat încă o dată pericolul transmiterii de boli de la animalele sălbatice la oameni”.

Directiva este rezultatul presiunii constante exercitate de organizaţiile de mediu atât din Vietnam cât şi din afara acestei ţări, pentru stoparea tranzacţiilor cu animale sălbatice.

În primăvara acestui an, ONG-ul din Hanoi Pan Nature a trimis o scrisoare deschisă adresată premierului vietnamez, semnată şi de alte 14 organizaţii pentru protecţia mediului şi a faunei, prin care solicita închiderea pieţelor de animale sălbatice şi stoparea tranzacţiilor online.

Premierul Phuc a răspuns solicitând Ministerului Agriculturii din Vietnam să întocmească un proiect de directivă în acest sens şi să-l prezinte public cât mai rapid.

Reamintim că afacerea cu animale sălbatice este foarte răspândit în Vietnam, unde există mii de mici pieţe şi târguri în care animalele sălbatice sunt vândute pentru a fi consumate sau pentru a deveni animale de companie.