De 983 Vizualizari

Franta a primit darul Rusiei! Priviti cat este de simpatic catelusul ce-l va inlocui pe Diesel, eroul ucis de teroristi!

Ambasadorul Frantei in Rusia, Jean Maurice Ripert, alaturi de sotia sa, primind catelusul Dobrinia, daruit de adjunctul ministrului de interne rus, Igor Zubov.

Rusia a daruit la inceputul acestei saptamani, Frantei, catelusa pe care a promis-o, ca un gest simbolic, animalutul inlocuindu-l pe Diesel, cainele politist ucis in timpul unui raid anti-terorist efectuat in suburbia Saint-Denis luna trecuta, dupa atentatele teroriste din capitala franceza.

„Catelul pe care ni-l daruiti astazi il va inlocui pe Diesel si demonstreaza prietenia voastra”, a afirmat, potrivit AFP, preluata de Agerpres, ambasadorul francez Jean-Maurice Ripert, in timpul unei ceremonii la ambasada franceza din Moscova.

„Acest catel este asteptat cu entuziasm la Paris si vor fi luate toate masurile pentru primirea lui”, a mai adaugat diplomatul francez.

Cainele va mai sta o perioada in Rusia, in carantina – care dureaza intre una si trei luni. „Este unul din cei mai buni caini pe care ii crestem, este mare, robust, curat si foarte simpatic”, a subliniat ministrul adjunct de interne rus, Igor Zubov.

Cainele, caruia politia rusa i-a cautat special un nume care sa inceapa cu literea D, in amintirea lui Diesel, a fost botezat in cinstea unui cavaler medieval rus, Dobrinia, „care intruchipeaza forta, curajul si dreptatea”, a mai spus Zubov. „Mama lui este o catea copoi, iar tatal este specializat in depistarea explozivilor, asa ca are origini bune. Speram sa ajute la pastrarea ordinii in Franta ani buni de aici inainte”, a incheiat Zubov, citat de AFP, dandu-i-l in brate pe Dobrinia ambasadorului francez.

Politia franceza a anuntat pe Twitter, chiar inainte de finalizarea interventiei in forta, ca un caine politist, membru al unitatii de elita RAID, a fost omorat de teroristi. Cainele politist a cazut victima unei explozii provocate de o femeie kamikaze, unul dintre cei trei morti ai asaltului desfasurat intr-un apartament din Saint-Denis. Pe retelele sociale, internautii i-au adus un omagiu lui Diesel, folosind hastagul #jesuisunchien (inspirat din hastagul #JesuisCharlie, folosit dupa atentatul de la Charlie Hebdo).

Un singur comentariu

  1. E plin de chip-uri…

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X