Sari la conținut
Home » Franta a primit darul Rusiei! Priviti cat este de simpatic catelusul ce-l va inlocui pe Diesel, eroul ucis de teroristi!

Franta a primit darul Rusiei! Priviti cat este de simpatic catelusul ce-l va inlocui pe Diesel, eroul ucis de teroristi!

sursa foto: examinerpost.com

Rusia a daruit la inceputul acestei saptamani, Frantei, catelusa pe care a promis-o, ca un gest simbolic, animalutul inlocuindu-l pe Diesel, cainele politist ucis in timpul unui raid anti-terorist efectuat in suburbia Saint-Denis luna trecuta, dupa atentatele teroriste din capitala franceza.”Catelul pe care ni-l daruiti astazi il va inlocui pe Diesel si demonstreaza prietenia voastra”, a afirmat, potrivit AFP, preluata de Agerpres, ambasadorul francez Jean-Maurice Ripert, in timpul unei ceremonii la ambasada franceza din Moscova.https://www.youtube.com/watch?v=_JMU7pMJKL4″Acest catel este asteptat cu entuziasm la Paris si vor fi luate toate masurile pentru primirea lui”, a mai adaugat diplomatul francez.Cainele va mai sta o perioada in Rusia, in carantina – care dureaza intre una si trei luni. „Este unul din cei mai buni caini pe care ii crestem, este mare, robust, curat si foarte simpatic”, a subliniat ministrul adjunct de interne rus, Igor Zubov.Cainele, caruia politia rusa i-a cautat special un nume care sa inceapa cu literea D, in amintirea lui Diesel, a fost botezat in cinstea unui cavaler medieval rus, Dobrinia, „care intruchipeaza forta, curajul si dreptatea”, a mai spus Zubov. „Mama lui este o catea copoi, iar tatal este specializat in depistarea explozivilor, asa ca are origini bune. Speram sa ajute la pastrarea ordinii in Franta ani buni de aici inainte”, a incheiat Zubov, citat de AFP, dandu-i-l in brate pe Dobrinia ambasadorului francez.Politia franceza a anuntat pe Twitter, chiar inainte de finalizarea interventiei in forta, ca un caine politist, membru al unitatii de elita RAID, a fost omorat de teroristi. Cainele politist a cazut victima unei explozii provocate de o femeie kamikaze, unul dintre cei trei morti ai asaltului desfasurat intr-un apartament din Saint-Denis. Pe retelele sociale, internautii i-au adus un omagiu lui Diesel, folosind hastagul #jesuisunchien (inspirat din hastagul #JesuisCharlie, folosit dupa atentatul de la Charlie Hebdo).https://www.youtube.com/watch?v=MXut2JpypGs