Sam Edmonts este un renumit fotograf nascut in 1988, in Australia. A castigat numeroase premii si a absolvit Colegiul de Arta Queensland, iar in debutul carierei sale a lucrat cu ONG-urile din Asia de Sud-Est, Antarctica si Europa de Nord. In prezent, locuieste in British Columbia, Canada si are un blog unde-si prezinta fotografiile.

O colectie deosebita de fotografii a fost realizata in ianuarie 2013, in timpul festivalului Chbi Mela Foto, din Dhaka, Bangladesh. Sam Edmonds povesteste, potrivit BoredPanda, ca, atunci cand s-a aflat acolo, in timp ce se plimba printr-un mic parc – Robindra Shorbod, a descoperit caminul unor baietei orfani. Micutii cerseau de la trecatori, bani, sau strangeau pet-uri pentru a le vinde, insa, ce l-a impresionat cel mai mult pe fotograf, a fost modul in care ei imparteau gramul de mancare de care abia reuseau sa faca rost, cu patrupezii canini ai strazii.

„Cat a tinut festivalul, mi-am petrecut timpul cu baietii si cainii lor, afland tot mai multe lucruri despre rutina lor zilnica si despre tehnicile de supravietuire. Am facut zeci de fotografii cu baietii, fotografii in care ei sunt individualitati, desi, impreuna formeaza o adevarata familie. O familie care insumeaza oameni si caini… egali.

Iar portretele au reusit sa surprinda puterea, legatura si, mai presus de orice, camaraderia existenta intre copiii orfani si maidanezii de care ingrijeau. Baietii nu au fost pusi sa pozeze. Si-au luat cainii, au intrat in cadru, iar pozele vorbesc acum de la sine; vorbesc despre prietenia atat de puternica dintre doua specii extrem de diferite…”, spune fotograful.

Shakil with Jax
Shakil with Jax

 

Osman with Tiger
Osman with Tiger

 

Noyon with Bullet
Noyon with Bullet

 

Ladin with Michael
Ladin with Michael
Rabi with Kalu
Rabi with Kalu

 

Al Amin with Michael
Al Amin with Michael

 

Rubel with Romeo
Rubel with Romeo