Sari la conținut
Home » Foto. Câinii ocupă poziții importante în cadrul societății americane. Douăsprezece rase de câini sunt reprezentanți oficiali în 13 state din SUA. Care sunt acestea

Foto. Câinii ocupă poziții importante în cadrul societății americane. Douăsprezece rase de câini sunt reprezentanți oficiali în 13 state din SUA. Care sunt acestea

Câinii ocupă poziții importante în cadrul societății americane, în condițiile în care, douăsprezece rase de câini au reprezentanți oficiali în 13 state din SUA, fiind cea mai interesantă desemnare, dar nu este singura.

Au fost declarate oficial păsări, copaci și flori de stat. Unele state iubesc atât de mult dulciurile, încât au chiar și un desert de stat oficial.

Treisprezece state americane iubitoare de căței au numit un câine oficial de stat în cei 246 de ani de existență a Statelor Unite, iar acum o altă rasă ar putea fi numită în acestă poziție importantă.

Câinii ocupă poziții importante în cadrul societății americane, printre ei numărându-se rase ca Boston Terrier, Marele Danez și pur și simplu „câini adoptabili”.

Lista celor 13 câini oficiali de stat din State Unite

Alaska: Malamut de Alaska

Malamutul de Alaska a devenit al 11-lea câine oficial al statului în 2010, după ce un grup de copii de grădiniță din Alaska au decis că vor un câine de stat, iar școala lor a colaborat cu ei pentru a prezenta cu succes ideea în fața legislativului de stat.

Guvernatorul Alaskăi, Sean Parnell, a semnat un proiect de lege prin care rasa a fost declarată câine oficial al statului în fața elevilor și a părinților acestora.

Georgia: Câine adoptat

În 2016, Georgia a devenit un alt stat care a „adoptat” un câine oficial de stat. Legislativul statului a adoptat un proiect de lege pentru a numi câinii adoptabili – nu o rasă specifică – caninul oficial al statului, potrivit The Atlanta Journal-Constitution.

Alegerea a fost făcută în speranța de a crește gradul de conștientizare cu privire la animalele de companie din adăposturi aflate în nevoie și la adăposturile de animale care le au în grijă.

Louisiana: Catahoula Leopard Dog (Leopard Catahoula de Louisiana)

 

Această rasă uimitoare, cu pete, cunoscută și sub numele de Catahoula Cur, a devenit câinele oficial al statului Louisiana în 1979. Potrivit 225 Magazine, deși nu este dovedit cu certitudine, credința populară susține că această rasă de câine este originară din zona lacului Catahoula din Louisiana.

Maryland: Chesapeake Bay Retriever

Retrieverul din Golful Chesapeake a fost primul câine oficial al statului. Guvernul statului Maryland a luat această decizie în 1964, alegând rasa de câine care poartă numele cunoscutei regiuni a golfului din acest stat.

Massachusetts: Boston Terrier

Dacă ne luăm după nume, nu este de mirare că Boston Terrier a fost ales ca fiind câinele statului Massachusetts. Boston.com relatează că acest cățeluș a fost mascota școlii Boston University încă din 1922 și a devenit oficial al statului în 1979.

New Hampshire: Chinook

Potrivit NH.gov, Chinook, care a devenit câinele de stat al statului New Hampshire în 2009, a primit acest titlu datorită unui grup de elevi de clasa a șaptea de la Ross A. Lurgio Middle School din Bedford, N.H.

New York: Câini de lucru

Câinii de muncă sunt câinii oficiali ai statului New York, potrivit Senatului statului New York. Această decizie a fost luată în 2015 și include câinii-ghid, câinii de muncă ai poliției, câinii de război, câinii de audiție, câinii de serviciu, câinii de căutare de lucru, câinii de terapie, câinii de detecție și câinii dresați să protejeze sau să păzească alte animale.

Carolina de Nord: Plott Hound

Adunarea Generală a Carolinei de Nord a numit Plott Hound – o rasă de câini originară din Tar Heel State – câinele oficial al statului Carolina de Nord în 1989, potrivit North Carolina History Project.

Pennsylvania: Great Dane

Urmând îndeaproape Maryland, Adunarea Generală a Commonwealth-ului din Pennsylvania a numit Marele Danez, câinele său oficial de stat în 1965.

Carolina de Sud: Boykin Spaniel

Potrivit Dogster, Boykin Spaniel este cunoscut și sub numele de „pudel de mlaștină” și a fost numit câinele oficial al statului Carolina de Sud în 1985.

Texas: Blue Lacy

Deși această rasă a fost dezvoltată în anii 1800, potrivit Rover, Blue Lacy nu a devenit câinele oficial al statului Texas până în 2005.

Virginia: Foxhound American

Foxhoundul american a fost adus în Virginia din Anglia în 1650, potrivit Lansdowne Animal Hospital, și a devenit câinele oficial al statului în 1966.

Wisconsin: Spaniel de apă American

American Kennel Club a recunoscut această rasă în 1940, iar Wisconsin i-a urmat exemplul, numindu-l canin oficial al statului în 1985.