Sari la conținut
Home » Folosește aceste 6 sfaturi de dresaj pentru câinii husky. Iubitorii de animale de companie vă vor invidia

Folosește aceste 6 sfaturi de dresaj pentru câinii husky. Iubitorii de animale de companie vă vor invidia

Rasa de câini Husky este cunoscută frumusețe și drăgălășenie, dar nu ar trebui să fie considerată o rasă pentru începători. Proprietarii de animale de companie experți și pasionații de husky deopotrivă avertizează adesea proprietarii de câini aflați la prima experiență să nu adopte această rasă foarte energică.

Sfaturi de dresaj pentru câinii husky

Acestea fiind spuse, dresajul unui husky este fezabil dacă știi de unde să începi și te ții de el. Vă vom conduce prin toate aspectele legate de trăsăturile fizice ale husky-ului, temperamentul și, cel mai important, sfaturi de dresaj. Huskies sunt câini de talie medie. Înălțimea lor medie este de 30-40de centimetri pentru femele și de 40-50 centimetri pentru masculi. Femelele cântăresc în jur de 35-50 de kilograme, în timp ce masculii sunt puțin mai grei, 45-60 de kilograme.

Raportat la mărimea lor, husky au o speranță de viață destul de lungă, aproximativ 12-14 ani. Din punct de vedere genetic, fac parte din familia spitz, ceea ce îi face să fie bine adaptați la vremea friguroasă. Dacă au acces la o umbră amplă, la un ventilator de răcire și la multă apă atunci când este cald afară, huskies pot prospera în orice climat.

Trăsături de personalitate ale husky-ului

Prietenoși și binevoitori cu oamenii de toate vârstele, husky sunt o opțiune fantastică pentru cei care își doresc câini afectuoși și orientați spre familie. Sunt, de asemenea, ideali pentru oricine are un stil de viață activ, în aer liber. Cu toate acestea, dulceața lor se extinde la străini și la alți câini, așa că nu sunt cea mai bună alegere dacă vrei ca puiul tău să servească drept câine de pază.

Huskies au nevoie de cel puțin 1 oră de exerciții fizice, dar comportamentul lor plin de energie nu se limitează la stimularea fizică. Huskies sunt, de asemenea, predispuși la plictiseală. Dacă sunt lăsați singuri toată ziua fără o formă de stimulare, pot deveni cu ușurință distructivi.

Această rasă face câinii independenți, dar uneori până la punctul de încăpățânare, cu toate acestea, ei sunt, de asemenea, inteligenți. Cu răbdare, consecvență și o voință puternică, care să rivalizeze cu cea a câinelui tău, vei reuși să îți dresezi husky-ul în câțiva pași simpli.

Pasul 1: Stabiliți o ierarhie

Crescuți pentru a trage sănii în climatele arctice aspre, husky sunt animale de haită prin natura lor. Este înrădăcinat în ei să urmeze liderul. Cu toate acestea, conducerea nu înseamnă agresivitate sau dominare. Fiți fermi atunci când dați comenzi, dar nu țipați. Vorbiți-i folosind un ton calm și asigurați-vă că îl lăudați atunci când se supune comenzilor.

Pasul 2: Evitați să vă pedepsiți câinele

Să-ți pedepsești câinele atunci când se comportă greșit pare a fi un lucru corect, dar de fapt poate înrăutăți mult lucrurile. Atunci când îți admonestezi câinele, încă îl recompensezi cu ceva ce își dorește – atenția ta. În schimb, distrageți-i atenția de la comportamentul pe care vreți să-l corectați (mestecarea pantofilor, lătratul excesiv) prin aplauze. Sunetul îi va atrage atenția, iar apoi îi puteți redirecționa atenția.

Pasul 3: Rămâneți la întărirea pozitivă

Dresajul husky-ului dumneavoastră depinde de consecvență și de întărirea pozitivă. Începeți cu comenzi de antrenament de bază precum „stai”. Este posibil să fie nevoie de mai multe repetări și ar trebui să vă recompensați câinele de fiecare dată când îndeplinește sarcina.

Dați-i o recompensă sau fiți generos cu laudele și afecțiunea. Câinii au o atenție limitată, așa că încercați să păstrați sesiunile de dresaj scurte și plăcute. În jur de 10-15 minute este ideal, mai ales pentru un cățeluș tânăr și hiperactiv.

Pasul 4: Luați în considerare dresajul în cușcă

Să lași un husky nesupravegheat este o modalitate sigură de a găsi acasă cu dezordine, dar gândul dresajului în cușcă li se pare multor părinți de animale de companie ca fiind crud. Cu toate acestea, atâta timp cât cușca câinelui este suficient de mare pentru a-l putea găzdui confortabil, dresajul îi oferă cățelușului un sentiment de siguranță (îl face să se simtă ca și cum ar avea propriul bârlog sau peșteră).

Pasul 5: Luați-i husky-ului o zgardă confortabilă

Spre deosebire de o zgardă de modă veche, una de tip martingale este confortabilă pentru câinele dumneavoastră. Aceste tipuri de coliere sunt, de asemenea, eficiente pentru antrenarea cățeilor, în special în timpul plimbărilor. Rețineți că nu ar trebui să vă lăsați niciodată câinele cu zgarda martingale, deoarece prezintă încă un pericol de sufocare atunci când câinii nu sunt supravegheați.

Pasul 6: Rămâneți consecvenți

Câinii învață cel mai bine din dresajul consecvent și repetitiv, ceea ce înseamnă că toată lumea din familie trebuie să fie de acord. De exemplu, dacă nu vreți ca husky-ul să doarmă pe canapea, nu va fi de niciun folos să îi spuneți cățelușului să nu se urce pe mobilă dacă soțul dvs. îi permite să o facă.

Husky sunt, după cum se știe, greu de dresat. Sunt, de asemenea, blânzi, jucăuși și neobosit de cuminți. Dacă sunteți dispus să investiți timp și efort, veți reuși să vă dresați husky-ul să vă asculte comenzile. Începeți cu comenzi de bază, fiți consecvenți, folosiți întărirea pozitivă și veți putea să vă concentrați pe temperamentul prietenos al câinelui dvs. și nu pe încăpățânarea lui.