Sari la conținut
Home » Fii pregătit pentru cheltuieli medicale mai mari cu aceste rase de câini

Fii pregătit pentru cheltuieli medicale mai mari cu aceste rase de câini

Să fii stăpânul unui câine costă bani, iar unele rase de câini au o întreținere mai scumpă decât altele. Știind ce rase sunt mai scumpe vă poate ajuta să vă faceți un buget corespunzător pentru a vă păstra noul câine sănătos și fericit.

Când vine vorba de cheltuielile veterinare, anumite rase tind să aibă costuri medicale mai mari decât altele. De asemenea, este important să vă amintiți că unele rase sunt predispuse la boli și afecțiuni, iar dacă știți la ce ar putea fi predispus câinele dumneavoastră, atunci puteți lua măsuri pentru a-l menține în siguranță și sănătos.

Tulburări genetice comune la câini

Unele rase de câini ar putea avea costuri medicale mai mari decât altele, iar acest lucru ar putea fi legat de predispozițiile genetice la anumite boli și afecțiuni. Iată câteva exemple ale celor mai frecvente afecțiuni genetice:

Epilepsie

Hipotiroidism

Displazia de șold

Probleme cardiace

Cancer

Alergii

Cataractă

Volvulus de dilatare gastrică

Rase de câini cu predispoziții genetice

Unele rase de câini sunt predispuse genetic la una sau mai multe dintre problemele de sănătate menționate mai sus, iar acestea includ:

Câinii de munte bernese

Boxerii

Collie

Dachshunds

Doberman Pinscher

Ciobănești germani

Golden Retriever

Marele Danez

Setteri irlandezi

Labrador Retriever

Caniche

Rottweileri

Saint Bernards

Schnauzeri

Spanielii

Terrierii

Cu alte cuvinte, dacă vă uitați la una dintre aceste rase de câini, ar trebui să fiți pregătiți în cazul în care cheltuielile medicale ale cățelului depășesc vizitele și controalele veterinare obișnuite.

Rase de câini cu cheltuieli medicale mici și mari

Nu este surprinzător faptul că mai multe dintre aceste rase apar pe lista Forbes Advisor a raselor cu cele mai scumpe costuri veterinare. Conform cererilor de asigurare pentru animale de companie pe care le-au analizat, cele trei rase cu cele mai mari costuri medicale sunt:

Marele Câine de Munte Elvețian

Rottweiler

Dogue de Bordeaux

În schimb, Forbes Advisor a constatat că Labradoodle australian, Goldendoodle miniatural și Shichon au cele mai mici cheltuieli medicale.

Modalități de a acoperi cheltuielile medicale

Asigurarea pentru animale de companie poate fi o modalitate excelentă de a vă garanta că sunt acoperite cheltuielile medicale neprevăzute, inclusiv boli și leziuni.

O altă opțiune este un plan de sănătate pe care medicul veterinar îl poate oferi. Acestea includ, de obicei, toate cheltuielile anuale de rutină, dar s-ar putea să nu acopere costurile neprevăzute sau în caz de urgență.

De asemenea, puteți pune bani deoparte în fiecare lună într-un fond special de urgență pentru cățelul dumneavoastră. Și când toate celelalte eșuează, există organizații non-profit care îi ajută pe stăpânii animalelor de companie să acopere cheltuielile veterinare neprevăzute.

Indiferent de rasa de câine pe care o aduceți în familie, va trebui să vă faceți un buget pentru costul îngrijirii sale. Știind ce rase tind să aibă costuri medicale mai mari și mai mici vă poate ajuta să vă faceți planuri, dar nu uitați de mâncare, jucării, paturi, accesorii, dresaj și alte cheltuieli!