Sari la conținut
Home » Fericire artificială pentru elefanți. Medic veterinar: „Este o încercare de a găsi o alternativă naturală”

Fericire artificială pentru elefanți. Medic veterinar: „Este o încercare de a găsi o alternativă naturală”

Fericire artificială pentru elefanți. Responsabilii unei grădini zoologice din Varșovia au luat măsuri pentru a rezolva o problemă cu care se confruntă elefanții.

Le va da elefanților marijuana medicală în cadrul unui proiect pilot prin care se va testa cum le reduce aceasta nivelul de stres, scrie Guardian.

Canabisul medicinal a fost folosit de nenumărate ori pentru tratarea câinilor și cailor, ”dar, probabil, este prima astfel de inițiativă pentru elefanți”, a declarat Agnieszka Czujkowska, medicul veterinar responsabil de proiect.

Așadar, trei elefanți africani vor primi, prin trompe, doze lichide de concentrație înaltă cu canabidoidul CBD. Veterinarul spune că CBD nu provoacă nici euforie, nici nu are efecte dăunătoare asupra ficatului și rinichilor.

„Este o încercare de a găsi o alternativă naturală la metodele actuale de combatere a stresului, mai ales la medicamentele sintetice”, a spus ea.

Proiectul, a adăugat Czujkowska, vine într-un moment potrivit deoarece turma de elefanți a trecut recent prin decesul femelei alfa. Grădina Zoologică monitorizează cât de stresați sunt elefanții prin testarea nivelurilor de hormoni și prin observarea comportamentelor.

Medicul veterinar a precizat că va dura aproximativ doi ani până când echipa ei va putea ajunge la rezultate concludente. Dacă proiectul va avea succes, va fi administrată marijuana și altor animale ce trăiesc în captivitate.