Sari la conținut
Home » Exista un animal nemuritor? Ultima teorie face ocolul lumii

Exista un animal nemuritor? Ultima teorie face ocolul lumii

Exista un animal nemuritor? Ultima teorie face ocolul lumii! La prima vedere ai spune că nu există animale nemuritoare, însă natura ne contrazice. Hydra, un monstru mic cu mai multe capete, este o specie de celenterate simplă, prădătoare, care trăiește în apa dulce, ce posedă tentacule mici, simetrice.

Hidra este un animal primitiv, înrudit fiind cu actinia și coralul.Un nou studiu constată că hidra poate trăi aparent pentru totdeauna, fără a îmbătrâni.nSpre deosebire de majoritatea speciilor multicelulare, hidra nu prezintă semne de deteriorare odată cu vârsta, potrivit noii cercetări, publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Exista un animal nemuritor? Hidra are aspectul unui săculeț mic, având la bază o talpă-ventuză cu care se prinde de pietre sau de pământ. La celălalt capăt se află 6-8 tentacule urzicătoare care sunt folosite la prinderea hranei, iar în interior hidra este goală, acolo aflându-se cavitatea digestiva.

Tot la capătul opus talpei, se află o gaură numită orificiul buco-anal. Celenteratele sunt animale acvatice care au tentacule urzicătoare și o cavitate în care își digera hrana. Peretele corpului hidrei este alcătuit din 2 straturi de celule: stratul extern (celule musculare, nervoase și urzicătoare) și stratul intern.

Aceste mici creaturi sunt cunoscute pentru capacitățile lor de regenerare. Cele mai multe dintre celulele corpului lor sunt celule stem, a spus cercetătorul Daniel Martinez. Aceste celule sunt capabile să se multiplice în orice tip de celule din corp. La om, astfel de celule „totipotente” sunt prezente doar în primele zile de dezvoltare embrionară.

30Hidra, în schimb, își reînnoiește constant corpul cu celule proaspete, notează foxnews.com.„Cred că o hidră poate trăi pentru totdeauna în circumstanțele potrivite”, a spus Martinez.