Sari la conținut
Home » Cele mai veninoase creaturi: Scuipă venin din țepi ascuțiti. Dacă te înțeapă una….

Cele mai veninoase creaturi: Scuipă venin din țepi ascuțiti. Dacă te înțeapă una….

Cele mai veninoase creaturi. Este vorba despre omida lânoasă veninoasă. Dacă ai ghinionul să te întâlnești cu o astfel de insectă ai face bine să ai grijă.

„Firele sale de păr” sunt, de fapt, spini care o fac să fie printre cele mai veninoase omizi din Statele Unite. O femeie din New Kent County care a fost înțepată a descris senzația drept „un cuțit fierbinte care mi-a trecut prin picior”.

Cele mai veninoase creaturi: Insecta care scuipă venin din țepi ascuțiti. Dacă te înțeapă una…

Insectele sunt mult mai comune în Florida și mai abundente în centrul și vestul Texasului din cauza schimbărilor climatice, potrivit Universității din Florida. Eric Day, manager la Laboratorul pentru Identificare Insectelor de la Virginia Tech, a declarat că „anul acesta s-ar părea că a avut loc o epidemie”.

„Odată cu schimbările climei, vedem că unele insecte își schimbă populația. Însă, este prea devreme să ne pronunțăm. Omizile, moliile și fluturii, toate au perioade ciclice, contează momentul oportun și condițiile potrivite”, a explicat Theresa Dellinger, cercetător la laborator.

Specialiștii au relatat că veninul omizii este destul de similar cu cel al albinelor și că oamenii care sunt alergici la veninul albinelor vor avea cel mai probabil reacții asemănătoare la veninul acestor omizi lânoase, potrivit Live Science.