De 2891 Vizualizari

Există nişte păsări atât de iubitoare încât construiesc cuiburile după cum vor consoartele!

Orice barbat poate trage o invatatura din comportamentul pasarilor gradinar!

 

Păsările grădinar de sex masculin sunt adevărați arhitecți. Au abilitatea de a construi cuiburi impozante și o folosesc cu un singur scop: pentru a impresiona femelele.

Cuiburile se întind pe o suprafață destul de mare, de aproximativ șase metri și sunt întotdeauna sunt construite în formă de U. Obiectele care împodobesc aceste structuri, fie că este vorba de fructe de pădure, flori sau capace de sticle, sunt predominant albastre, culoarea preferată a păsărilor grădinar.

pasari 2

Explicația găsită de cercetători este că femelele sunt atrase de albastru, deoarece în mediul lor această nuanță este văzută destul de rar.

pasari 1

Concurența dintre păsări este cu atât mai mare cu cât, oricât și-ar da silința să decoreze cuibul, nu au garanția că vor găsi o parteneră. Pentru a-și maximiza șansele la o noua „iubită”, ei pregătesc un întreg ritual, dansând și zumzăind chiar și de patru ori pe zi.

pasari 3

Masculii care sunt capabili să ofere întreg “pachetul” și să le protejeze sunt cei mai norocoşi în dragoste, evident!

(Maria Mocanu)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X