Sari la conținut
Home » Este iepurele un cadou bun de Paști pentru cei mici? Concepții greșite despre întreținerea micuțului animal de companie

Este iepurele un cadou bun de Paști pentru cei mici? Concepții greșite despre întreținerea micuțului animal de companie

Există mai multe motive bune pentru a alege un iepuraș ca animal de companie. De exemplu, unele persoane nu sunt iubitoare de câini sau pisici. Alții doresc să se alăture comunității fascinante care dețin iepuri de rasă pură. De asemenea, aceste creaturi sunt mai mici decât majoritatea câinilor, nu latră la camionul de livrări și sunt super adorabile.

Există, de asemenea, și motive nu foarte bune pentru a adopta un iepure. Prea des, părinții cred că iepurii sunt animale de companie bune pentru copiii mici. Totoadtă, numărul de proprietari crește brusc în preajma Paștelui, când oamenii sunt îndrăgostiți de ideea, nu de realitate în sine, de a avea un iepuraș.

Mai există și concepția comună, greșită altminteri, cum că iepurii sunt animale de companie care necesită puțină întreținere, mai ales atunci când nu există timp liber pentru un câine. Odată ce adevărul devine evident și anume iepurii necesită timp și efort, subii mulți ajung în adăposturi sau sunt eliberați în pădure (ceea ce, în cazul iepurilor domestici, este în esență o condamnare la moarte).

Pot fi iepurii animale de companie

Iepurii sunt animale complexe și inteligente. Sunt concepuți să exploreze și să fugă dacă este necesar, nu să stea singuri într-o cușcă toată ziua, ținându-le companie doar un morcov. Din păcate, sunt extrem de ușor de cumpărat, dar nu sunt ușor de înțeles.

Odată ce un pui de iepure devine adolescent, comportamentul său se schimbă și ar putea fi privit de proprietari ca fiind „dificil”. În realitate, „creatura” nu face decât să crească în modul său natural. Atunci când este lăsat singur, acest  animal de companie ar putea deveni distructiv sau să  va face tot posibilul să evadeze.

Uneori, proprietarii bine intenționați neglijează un iepure pentru că nu s-au făcut cercetări adecvate în prealabil. Să aruncăm o privire asupra cerințelor de bază, care ar trebui să vă dea o idee corectă despre ce este nevoie pentru a vă lua cu un iepure de companie. Ce trebie să ai în vedere pentru a asigura iepurilor bunăstarea cuvenită:
manipulare adecvată; ore din timpul dumneavoastră; investiție financiară; spațiu suficient; teste și pregătire pentru alergii; O casă fără animale de companie incompatibile

1. Au nevoie de o manipulare adecvată

Din două motive, manipularea unui iepure trebuie făcută cu grijă. Ridicarea și ținerea necorespunzătoare pot răni acest animal de companie, uneori mortal. Iepurii știu, de asemenea, că sunt mâncare. Ei au fost hrană încă din zorii timpului.

A fi luat în brațe echivalează cu sentimentul de a fi ridicat de un prădător. Faceți acest lucru cu blândețe și acordați-i timp animalului să se obișnuiască. Un iepure speriat ar putea lovi cu piciorul, mușca sau se poate zbate atât de mult încât să cadă din strânsoarea dumneavoastră și să se rănească. Din acest motiv, copiii mici au nevoie de supraveghere atunci când petrec timp cu animăluțul blajin.

2. Un iepure necesită ore întregi din timpul dumneavoastră

În fiecare zi, va trebui să petreceți câteva ore pentru a menține bunăstarea emoțională și fizică a animalului . de companie. Ei au nevoie de cel puțin două ore de exerciții zilnice, un interval pentru toaletare și apoi adăpostul lor trebuie curățat corespunzător.

De asemenea, va trebui să luați în calcul și timpul necesar pentru a-i pregăti hrana, deoarece au nevoie de alimente proaspete, precum și de pelete disponibile în comerț. În plus, au nevoie de companie și de atenție. Iepurii nu se descurcă bine atunci când sunt ignorați și lăsați fără stimulare emoțională, potrivit pethelpful.com.

6. Fiți pregătiți să vă implicați în treburile zilnice

Treburile legate de acest animal de companie nu sunt glorioase. Să cureți mizeria, să înlocuiești așternutul, să te ocupi de mirosul de iepure, să te ocupi de o dietă echilibrată, să te asiguri că iepurele face exerciții fizice, să cureți cotețul; totul devine foarte repede repetitiv. Animăluțele pot trăi până la 10 ani sau chiar mai mult. Treburile trebuie făcute zilnic. Vă puteți descurca?

7. Celelalte animale de companie ale tale sunt compatibile cu iepurii?

Nu există niciun motiv pentru care un iepure să nu se poată înțelege cu alte animale de companie. Cu toate acestea, unele animale nu se pot înțelege cu iepurii. Anumiți câini și pisici au o dorință de pradă extrem de puternică. Inutil să mai spunem că acest lucru s-ar putea sfârși într-o tragedie. Iepurașii nu ar trebui să fie niciodată lăsați nesupravegheați cu alte animale.