Doi lei bătrâni, eutanasiați împreună! „E sfâșietor că a trebuit să ne luăm adio de la cei doi, dar ne consolează gândul că au plecat împreună”!

 Hubert și Kalisa, doi lei de la gradina Zoo din Los Angeles, au format un cuplu de șase ani și au murit tot împreună. 

Leii trăiesc  aproximativ 17 ani, însă Hubert și Kalisa au depăsșit cu mult acest prag, ajungând la vârsta de 21 de ani, dintre care ultimii șase au trăit nedespărțiți, potrivit Unilad.

Starea lor de sănătate s-a deteriorat, din cauza vârstei înaintate, iar directorul grădinii zoologice a decis ca Hubert și Kalisa să moară împreună, pentru a nu fi nevoiți să trăiască unul fără celălalt.

Hubert s-a născut la grădina zoologică din Chicago, iar Kalisa în Seattle. Cei doi s-au cunoscut când au fost transferați în 2014 la Los Angeles.

„Leii erau carismatici și împreună, și separat, dar cu greu îi puteai vedea departe unul de celălalt. Întotdeauna atenția lor era concentrată către celălalt, se odihneau împreună, se ghemuiau unul în celălalt, își frecau boturile unul de celălalt”, a povestit Beth Schaefer, purtător de cuvânt al grădinii zoo din LA.

„E sfâșietor că a trebuit să ne luăm adio de la cei doi, dar ne consolează gândul că au plecat împreună”, a declarat Denise Verret, directoarea grădinii zoo.