Sari la conținut
Home » Dr. Musta: “E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare”

Dr. Musta: “E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare”

Dr. Musta: “E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare”! Specialiștii afirmă că tulpina care a cauzat pandemia de COVID-19 s-a dezvoltat în mod natural de la animale. COVID-19 este 96% identic cu coronavirusul găsit la lilieci, iar riscul epidemiologie este ridicat.

Din nefericire, acest virus s-a extins galopant pe toată planeta, iar pandemia este într-o accelerare mare și în România. De șase zile,îara noastră înregistrează peste 1000 de cazuri de îmbolnăviri cu noul virus din China. În acest sens, medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, spune că autoritățiletrebuie să ia măsuri foarte rapid, „tocmai pentru a încerca să stopăm această evoluție a pandemiei”.

“E o situație îngrijorătoare, pandemia este într-o accelerare mare. În ritmul acesta, e posibil ca sistemul de sănătate să nu mai facă față în curând. Sunt zone unde deja sunt probleme. Terapiile intensive sunt ocupate, iar secțiile de boli infecțioase și spitalele suport de-abia fac față afluxului de cazuri. Trebuie luate măsuri foarte rapid, tocmai pentru a încerca să stopăm această evoluție a pandemiei. Altfel, riscăm să ajungem în situația Italiei, a Spaniei sau a Franței. Țări care cu sisteme de sănătate mult mai performante, nu au făcut față afluxului mare de pacienți”, a mai spus dr. Virgil Musta, potrivit TVR.