Sari la conținut
Home » Doriți să plecați în vacață? Lucruri pe care trebuie să le știi când lași pisica singură acasă

Doriți să plecați în vacață? Lucruri pe care trebuie să le știi când lași pisica singură acasă

V-ați întors vreodată acasă cu sentimentul că aveți nevoie de o vacanță? O vacanță poate fi stresantă, atunci când animalele noastre de companie intră în ecuație.

O pisică aventuroasă se poate bucura de o excursie de weekend, dar pisica ta obișnuită va fi probabil mai fericită să rămână în mediul său obișnuit. Deși fiecare animal de companie este diferit, iată câteva sfaturi pe care trebuie să le știi atunci când lași pisica singură acasă.

În primul rând, ar trebui să vă lăsați pisica acasă în timpul vacanței?
Chiar dacă pisicile sunt destul de descurcărețe, nu ar trebui să vă lăsați pisica singură acasă mai mult de maxim 2-3 zile. Dacă aveți un pui de pisică tânăr, o pisică mai în vârstă sau o pisică solitară, acest timp ar trebui să fie mai degrabă de 1-2 zile. Pentru călătorii mai lungi de câteva zile, ar trebui să aveți pe cineva care să vă viziteze pisica zilnic sau chiar să rămână cu ea, dacă este posibil.

Dacă este pentru prima dată când vă lăsați pisica singură peste noapte, poate fi destul de stresant. Pisicile pot avea anxietate de separare la fel ca și oamenii. Dacă au fost crescute în timpul pandemiei sau s-au obișnuit să fiți mult timp acasă, acest lucru este și mai frecvent. Așadar, următoarea listă ar trebui să vă ajute să vă liniștiți atunci când vă lăsați pisica singură acasă!

Faceți curățenie înainte de a pleca

Chiar și atunci când plecați pentru o zi, este important să vă asigurați că locuința dvs. este un spațiu sigur pentru pisica dvs. Puneți deoparte pungile de cumpărături, ascundeți lucrurile care s-ar putea sparge și scoateți din priză toate aparatele mici pe care le folosiți. Asigurați-vă că toate ferestrele sunt bine închise și că singura mâncare lăsată afară este cea a pisicii. Atâta timp cât orice obiecte casante sunt mutate într-un spațiu sigur și casa dvs. este securizată, pisicile dvs. ar trebui să fie în siguranță având acces la întreaga casă în timp ce sunteți plecat.

Așezați mâncarea și apa în mod strategic 

Atunci când vă lăsați pisica singură acasă, lăsați mai mult decât suficientă hrană uscată. Nu strică să lăsați prea multă! De asemenea, doriți să mutați mâncarea la distanță mare de apă. Acest lucru asigură faptul că nicio apă nu poate stropi în mâncare. Împărțirea mâncării în două locuri este o altă strategie excelentă. Astfel, vă veți asigura că o parte din hrană rămâne comestibilă dacă se întâmplă ceva cu unul dintre boluri (cum ar fi o minge de păr sau vomă). Totuși, dacă vă faceți griji că pisica dvs. mănâncă prea mult în timp ce sunteți plecat, puteți încerca un alimentator automat pentru animale de companie! Aceste hrănitoare distribuie hrana uscată la ore programate sau când bolul este gol. Dacă doriți ca pisica dvs. să aibă acces la hrană umedă în timp ce sunteți plecat, unele distribuitoare de hrană sunt concepute cu pachete de gheață încorporate care vor păstra hrana la rece timp de o zi sau două.

O fântână de apă pentru pisici este un alt element esențial pe care trebuie să-l obțineți dacă nu aveți deja una. Nu numai că este grozavă pentru atunci când plecați din casă, dar încurajează pisicile să bea mai multă apă în fiecare zi. De asemenea, unor pisici le place să se joace cu apa lor și ajung să răstoarne bolul. Alte pisici le place să își arunce mâncarea în apă. Obținerea unei fântâni de apă pentru pisici va asigura că apa este filtrată și că nu va fi răsturnată în timp ce sunteți plecat.

Oferiți-i pisicii dvs. ceva divertisment 

Dacă aveți mai mult de o pisică, ați făcut deja un prim pas grozav pentru a vă întreține puiul de blană în timp ce sunteți plecat! Asigurați-vă că pisica dvs. are acces și la mobilierul și zgârie-norii pentru pisici din casă. Dacă pisicii dvs. îi place să privească păsările, lăsați câteva jaluzele deschise, dacă puteți, cu un copac în apropiere. Lăsați și câteva dintre jucăriile preferate ale pisicii dvs. afară, atâta timp cât nu necesită supraveghere și pisica dvs. nu poate mânca o bucată sau se poate încurca în ea. Dacă pisicii tale îi place muzica, folosește un dispozitiv precum Alexa care poate fi controlat de la distanță. Acest lucru vă va permite să reglați volumul sau să opriți muzica atunci când doriți prin intermediul aplicației.

Asigurați-vă că pisica dvs. nu poate rămâne blocată nicăieri 

Dacă pisicile dvs. vor avea acces la mai multe camere în timp ce sunteți plecat, trebuie să vă asigurați că ușile dintre camere nu se închid. Un simplu opritor de ușă va împiedica ușa să se închidă și ar trebui să fie de ajuns. Dacă totuși pisicile dvs. au tendința de a se juca cu ușile și de a se bloca în camere, puteți lega ușa deschisă. Legați ceva în jurul clanței și atașați-l de un obiect robust din apropiere, cum ar fi un suport de prosoape în spatele ușii. Ultimul lucru pe care doriți să se întâmple este ca pisica dvs. să rămână blocată accidental într-o cameră în timp ce sunteți plecat. Nu ar fi bine ca pisica dvs. să piardă accesul la mâncare, apă sau la litieră în timp ce sunteți plecat. Chiar dacă acest lucru nu a fost niciodată o problemă înainte, este mai bine să fiți pregătit și este foarte ușor de evitat.

Nu uitați de litieră 

Acest sfat nu are nevoie de prea multe explicații! Cutia cu nisip trebuie curățată chiar înainte de a pleca în călătorie. Dacă obișnuiți să curățați litiera după fiecare folosire sau dacă aveți mai multe pisici, este posibil să doriți să adăugați o litieră suplimentară. O altă soluție este să vă procurați o litieră automată sau cu autocurățare. Acestea sunt excelente pentru pisicile pretențioase care doresc ca litiera lor să fie foarte curată. Să vii acasă și să vezi accidente prin casă din cauza unei cutii de gunoi murdare nu este deloc amuzant.

Asigurați-vă că cineva poate intra înăuntru dacă este nevoie 

Ori de câte ori plecați de acasă pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să vă asigurați că cineva poate intra în casă dacă este nevoie. Să ai pe cineva care să-ți viziteze pisica nu este absolut necesar atunci când pleci doar pentru o zi sau două. Cu toate acestea, ar trebui totuși să vă asigurați că cineva din apropiere are o cheie în caz de urgență. Dacă nu sunteți sigur cine va fi prin preajmă în acel moment, puteți lăsa întotdeauna o cheie ascunsă undeva în afara casei dumneavoastră. Asigurați-vă doar că aveți în minte câteva persoane pe care vă puteți baza în caz de urgență. De asemenea, cheia ar trebui să fie ușor de găsit și un suport accesibil în cazul în care este necesară o evacuare.