Sari la conținut
Home » Descoperire uluitoare. Ce au găsit în inimile unor cimpanzei

Descoperire uluitoare. Ce au găsit în inimile unor cimpanzei

În urma unui studiu, cercetătorii au descoperit un os în inimlie unor cimpanzei. Specialiștii spun că astfel de oase se regăsesc doar la rumegătoarele mari.Care este explicația? Odată cu înaintarea în vârstă există posibilitatea ca o parte dintre țesuturi să se calcifieze și așa apar oase în inimile unor cimpanzei.Descoperire uluitoare.  Cercetătorii explică că există posibilitatea ca în inimile acestor primate să se formeze oase care nu au fost descoperite anterior, notează Science Alert.Această structură calcificata, os cordis, este caracteristică rumegătoarelor mari cum ar fi vitele sau bivolii, dar și în cazul cămilelor sau chiar al vidrelor. Cu toate astea, aceasta este prima dată când acest os a fost identificat și la primate.

Descoperirea unui nou os al unei specii este un eveniment rar

„Descoperirea unui nou os al unei specii este un eveniment rar, mai ales în cazul cimpanzeilor care au o anatomie atât de asemănătoare cu oamenii. Se ridică întrebarea dacă unii oameni ar putea avea structuri asemănătoare”, explică Catrin Rutland, expertă în anatomie a Universității Nottingham.

Oasele din inimă: o situație restrânsă sau un fenomen mai extins?

În cadrul acestui studiu, oamenii de știință subliniază faptul că, în termeni metodologici, studiul pe care l-au desfășurat a fost restrâns, totuși, au motive să bănuiască că rezultatele obținute pot fi extinse la întreaga populație de cimpanzei, notează aceeași sursă.