Sari la conținut
Home » Descoperire de ultimă oră: „Parcă e viu…”. Cercetătorii sunt uimiți…

Descoperire de ultimă oră: „Parcă e viu…”. Cercetătorii sunt uimiți…

Descoperire de ultimă oră: „Parcă e viu…”

Cercetătorii au descoperit primul exemplar de urs de peșteră. Potrivit datelor de cercetare, ursul de peșteră (Ursus spelaeus) este o specie sau subspecie preistorică care a trăit în Eurasia în perioada Pleistocenului mijlociu și târziu și a dispărut acum aproximativ 15.000 de ani.

Animalul s-a conservat în stare perfectă. Nasul este intact. Acum cercetătorii încearcă să obțină AND-ul acestei specii de mult dispărute, scrie The Siberian Times, citat de evz.ro.

Este un eveniment deosebit de important, dat fiind faptul că, până acum, au fost desoperite doar oase ale urșilor de peșteră, în Siberia.

„Astăzi, aceasta este prima și singura descoperire de acest fel – o carcasă de urs întreg, cu țesuturi moi. Este complet conservat, cu toate organele interne la locul lor, chiar și nasul. Anterior, au fost găsite doar cranii și oase. Această descoperire are o mare importanță pentru întreaga lume”, a spus expertul Lena Grigorieva.

Rămășițele animalului au fost sesizate de păstorii de reni de pe insulă, acestea urmând a fi analizate de oamenii de știință de la Universitatea Federală de Nord-Est (NEFU) din Iakuțk. Oamenii de știință de la această Universitate sunt cei care făc cercetări privind mamuții și rinocerii lânoși dispăruți.

„Este necesar să se efectueze analize radiocarbonice pentru a determina vârsta exactă a ursului.

Se va pregăti un program științific pentru studiul său cuprinzător. Va trebui să studiem carcasa unui urs folosind toate metodele moderne de cercetare științifică – genetică moleculară, celulară, microbiologică și altele”, a declarat cercetătorul principal Maxim Cheprasov de la laboratorul Muzeului Mamut din Iakuțk.