Sari la conținut
Home » Decizie sfâșietoare. Urșii Koala, afectați grav. Nimic nu va compensa pierderea

Decizie sfâșietoare. Urșii Koala, afectați grav. Nimic nu va compensa pierderea

Decizie sfâșietoare. Urșii Koala, afectați grav. Nimic nu va compensa pierderea

Habitatul ursuleților koala din orașul Port Stephens va fi distrus. Decizia îi aparține ministrului federal al Mediului, Sussan Ley, care a aprobat extinderea unei cariere de piatră, scrie The Guardian.

Sussan Ley a venit cu o explicație după această decizie. Ea spune că, în urma evaluării făcute de ministerul pe care îl conduce, s-a constatat că dezvoltarea carierei „nu ar afecta habitatul critic al koalei”.

Această decizie este „sfâșietoare”, mai ales după cea mai gravă catastrofă a statului din vara trecută, spun conservatorii locali.

Ministrul Mediului și-a motivat decizia, explicând că „doar unul sau doi koala” mai erau prezenți în zona de construcție propusă.

Decizie sfâșietoare. Urșii Koala, afectați grav. Este a doua lovitură după cea mai gravă catastrofă a statului din vara trecută

„Aceasta nu este o regiune în care incendiile de vegetație au afectat populațiile locale de koala și, după ce am analizat recomandările specialiștilor, am aprobat propunerea”.

Ministrul a mai adăugat că dezvoltatorul este obligat, în urma aprobării proiectului, să creeze un nou habitat pentru koala.

Directorul Consiliului pentru Conservarea Naturii din New South Wales, Chris Gambian, a declarat că nicio acțiune de replantare a copacilor sau relocare a populației de koala „nu va compensa pierderea acelui habitat critic”.