345 Vizualizari

Decana de varsta a ursilor panda in captivitate

Jia Jia a ajuns la 37 de ani

 

Jia Jia, o femela panda dintr-un parc de atractii din Hong Kong, si-a sarbatorit astazi implinirea a 37 de ani, un record de longevitate pentru aceasta specie care populeaza muntii chinezi, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

Echivaland cu un secol de viata la oameni, varsta inaintata nu a impiedicat-o pe Jia Jia sa infulece un tort de inghetata cu fructe in tarcul ei din Ocean Park.

„Jia Jia a stabilit doua recorduri Guinness devenind cel mai varstnic panda in captivitate si cel mai vechi exemplar in captivitate din istorie”, a declarat Blythe Ryan Fitzwilliam, reprezentant al Guinness World Records.

Exemplar din subspecia Panda urias, Jia Jia, al carei nume inseamna „excelenta”, s-a nascut in provincia chineza Sichuan in 1978. Ea a fost oferita parcului din Hong Kong in 1999 pentru a marca al doilea an al retrocedarii acestei colonii britanice Chinei.

Fostul record era detinut de masculul Du Du, care a murit in iulie 1999, la varsta de 36 de ani, intr-o gradina zoologica din provincia Hubei.

Paola Martelli, medic veterinar, a declarat ca Jia Jia isi poarta anii cu farmec, in pofida unei cataracte si unor probleme de tensiune. „Doarme mai mult si este mai putin activa. Dar imbatraneste frumos, ca o bunicuta”, a spus ea.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X