Sari la conținut
Home » De ce urlă câinii: Motivul pentru acest comportament

De ce urlă câinii: Motivul pentru acest comportament

Animalele de companie au voie în tren?

De ce urlă câinii? Indiferent de rasă, vârstă sau temperament, toți câinii urlă. Unii urlă puțin. Unii urlă mult. Unii urlă mai tare. Unii urlă mai mult timp. Dar toți urlă.

De ce urlă câinii?

La fel ca multe comportamente canine, urletul are rădăcini ancestrale. În sălbăticie, lupii din pădure, care se preocupau de siguranță, urlau pentru a-și anunța locația celorlalți membri ai haitei lor. Lupii curajoși urlau pentru a avertiza alte animale sălbatice să stea departe de teritoriul lor.

Este posibil ca și câinele dumneavoastră să nu urle pentru a-și localiza cu exactitate locul unde se află sau pentru a-i ține la distanță pe intruși, dar acum, ca și în generațiile trecute, câinii urlă ca formă de comunicare.

Deoarece câinii fac parte din familiile lor umane, este important să înțelegeți ce încearcă să comunice câinii atunci când urlă, astfel încât să puteți răspunde în mod corespunzător.

Ce spun câinii atunci când urlă?

De ce urlă câini: Un câine care privește în gol
De ce urlă câini: Un câine care privește în gol gânditor

Unele mesaje de bază pe care le poate comunica un câine care urlă includ:

„Sunt în alertă și reacționez la mediul în care mă aflu”

Mulți câini urlă atunci când sunt stimulați de anumite sunete înalte, cum ar fi sirenele și muzica, sau ca răspuns la vocalizările unui alt câine. Urletul recunoaște că au auzit sunetul și își exprimă disponibilitatea de a răspunde sau dorința de a se alătura acțiunii.
Dacă urletul câinelui dvs. este declanșat de stimularea auditivă, există șanse ca el să se oprească atunci când sunetul încetează (când opriți muzica, el încetează să mai cânte împreună cu dvs.). Acest tip de urlet nu este, de obicei, supărător, cu excepția cazului în care declanșările apar des și devin o pacoste pentru dvs. sau pentru vecini.

De ce urlă câinii: „Sunt aici! Vino pe aici.”

În sălbăticie, o parte din haita canină rămâne acasă, în timp ce ceilalți membri cercetează zona în căutare de hrană. Urletul este o formă de comunicare care îi ajută pe membrii haitei să se găsească unii pe alții. Câinii care rămân în urmă vocalizează pentru a semnala locația bazei de acasă și pentru a-i ghida pe membrii cercetași înapoi în siguranță, potrivit vcahospitals.

După ce a fost lăsat singur acasă, un câine poate urla atunci când vă aude venind cu mașina spre casă sau când vă vede urcând treptele, în încercarea de a vă ghida în siguranță înapoi la el.