Sari la conținut
Home » De ce se întind pisicile? Mesajele pe care vi le transmite animalul vostru

De ce se întind pisicile? Mesajele pe care vi le transmite animalul vostru

De ce doarme pisica mea și își acoperă fața cu lăbuțele?

De ce se întind pisicile? O pisică care se întinde atunci când vă întâlnește vă cere atenție și arată confort. O întindere ajută pisica dumneavoastră să se simtă fericită, iar faptul că se pune într-o poziție vulnerabilă indică încredere și siguranță.

Dar multe pisici se întind și dacă sunt stresate sau neliniștite. Întinderea le ajută astfel să elibereze endorfine, substanțe care le fac fericite. Sau s-ar putea întinde după vânătoare.

La fel ca și în cazul oamenilor, pisicile se întind pentru a-și relaxa mușchii. După ce au dormit ore îndelungate, o întindere poate ajuta la menținerea flexibilității mușchilor și la restabilirea fluxului sanguin. Acest lucru le poate ajuta la combaterea rigidității și face pisicile fericite și relaxate.

De ce se întind pisicile în fața voastră?

Dacă pisica dvs. se întinde în timp ce vă salută, ar putea însemna că este fericită să vă vadă și dorește atenție. Dacă nu sunteți în casă sau sunteți departe de pisica dumneavoastră, sunt șanse ca pisica dumneavoastră să doarmă.

Pisicile se vor întinde atunci când se simt confortabil, așa că este logic ca ele să se întindă atunci când văd persoana preferată.

Întinderea înseamnă că pisica mea este fericită?

O pisicuță care doarme
O pisicuță care doarme liniștită în pat

În general, întinderea înseamnă că pisica dumneavoastră este fericită și confortabilă.

Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, o modalitate prin care pisica dvs. să încerce să se smită mai confortabil. Deoarece întinderea eliberează stresul și crește fluxul sanguin,.

Pisicile care sunt deosebit de stresate sau anxioase se pot întinde în mod repetat pentru a încerca să se relaxeze și să se simtă mai confortabil.

Ce rol social joacă această micșcare?

Deși întinderea este un gest amuzant pentru oameni, ea are un rol social cu alte pisici.

Adesea, o pisică femelă se va întinde pentru a indica faptul că este la ovulație și este gata să se înmulțească. Întinderea este deseori urmată de tors și mișcări pe loc cu lăbuțele. Ceea ce o ajută să anunțe masculul pcă este în călduri.

Întinderea este o și modalitate prin care pisicile pot comunica între ele. De exemplu, este un mod de a le spune altor pisici că se simt bine.

La fel, poate arăta că nu se simt amenințate de cealaltă pisică de pe teritoriul lor. Întinderea, mai ales între două pisici, este un comportament foarte pozitiv.

Are nevoie de atenție?

Pisica dvs. se poate întinde pur și simplu pentru că s-a trezit dintr-un somn lung și are nevoie să își extindă mușchii. Cu toate acestea, o pisică dispusă să se întindă în fața dumneavoastră atunci când vă salută poate indica faptul că se simte confortabil.

O pisică care se întinde înseamnă că se simte în siguranță și securitate. Dar poate că își dorește și atenția ta imediată, susțin cei de la petadvisers.com.