Sari la conținut
Home » De ce ridică pisica ta coada? Obiceiul cunoscut al felinelor

De ce ridică pisica ta coada? Obiceiul cunoscut al felinelor

De ce pleacă pisica de acasă? Sursă foto: AZ Animals

De ce ridică pisica ta coada? Pisicile își pot roti și răsuci coloana vertebrală, spre deosebire de orice alt animal. Probabil că v-ați observat pisica într-o poziție arcuită în timp ce se scarpină sau se întinde.

Știați că își poate curba coloana vertebrală și atunci când este fericită, furioasă, stresată, speriată sau are dureri?

Aici, explorăm de ce pisicile își arcuiesc spatele și semnificația acestei poziții enigmatice a corpului.

1. Pisica dumneavoastră se întinde

Pisicile au corpuri elegante și coloane vertebrale alungite, pe care trebuie să le flexeze și să le extindă pentru a-și menține tendoanele și mușchii în formă maximă.

Întinderea este o activitate normală a pisicilor. Animăluțele fac acest lucru în mod regulat atunci când se trezesc pentru prima dată sau după o perioadă de odihnă. Întinderea este de obicei însoțită de bâiguiri.

Pisicile se pot întinde fie din poziția în picioare, prin extinderea membrelor anterioare în față și prin tragerea corpului spre picioarele din spate, fie prin extinderea tuturor celor patru membre în timp ce sunt în poziție verticală și își arcuiesc spatele, părând că stau pe vârfuri în timp ce picioarele se extind.

La fel ca la oameni, întinderea constă într-o extensie a membrelor, a spatelui și a gâtului. Întinderea îmbunătățește flexibilitatea, crește circulația și fluxul sanguin, elimină toxinele din corp și pregătește pisica pentru a se năpusti după o inactivitate moderată.

2. Ele simt pericolul

O pisică care privește atent
O pisică care privește atent la stăpânul ei

Blânda dumneavoastră pisică domestică este predispusă instinctiv la frică. Majoritatea pisicilor sunt destul de alerte.

Ele pot simți pericolul de la un kilometru distanță, fiind în permanență pregătite să intre într-o stare de anxietate ca răspuns la faptul că sunt surprinse sau imobilizate, când sunt deplasate de acasă sau când percep o amenințare.

Postura „pisicii de Halloween” este exemplul clasic al fricii la pisici. Aceasta se întâmplă atunci când pisica dumneavoastră stă în poziție înclinată, cu spatele foarte arcuit, picioarele apropiate, părul ridicat în piloerecție (părul în picioare), ochii holbați cu pupilele dilatate și gura parțial deschisă.

Evitați să vă apropiați sau să vă atingeți pisica atunci când este speriată sau neliniștită, deoarece îi veți exacerba nivelul de anxietate.

3. Sunt fericitesau emoționate

Unul dintre cele mai drăguțe motive pentru care pisicile își arcuiesc spatele este atunci când se simt emoționate sau fericite. Unul dintre momentele mele preferate din zi cu pisica mea este ora mesei, potrivit cats.

Îți poți da seama când pisica ta își arcuiește spatele din cauza fericirii sau a plăcerii. Se va comporta într-o manieră extrem de relaxată, va toarce, se va freca de tine, te va lovi cu capul de tine și te va urma sau se va așeza lângă tine.