Sari la conținut
Home » De ce îmi mușcă pisica picioarele? Obiceiuri ciudate ale mâțelor

De ce îmi mușcă pisica picioarele? Obiceiuri ciudate ale mâțelor

Vaccinul care ar putea ajuta oamenii să scape de alergia la pisici!

De ce îmi mușcă pisica picioarele? Toți proprietarii de pisici au fost victimele unei ambuscade la picioare. Cunoaștem cu toții rutina – te așezi să te odihnești sau să te bagi în pat și pisica ta se năpustește asupra picioarelor tale fără niciun motiv aparent.

În momentul în care vă mișcați degetele de la picioare; le atacă și pe acelea. Acest obicei este unul clasic al felinelor noastre preferate.

Așadar, de ce atacă pisicile picioarele? Pisicile sunt cunoscute pentru faptul că manifestă unele comportamente ciudate și inexplicabile care fac stăpânii să fie confuzi.

Există câteva motive intrigante pentru care pisicile iubesc atât de mult picioarele.

De ce le place pisicilor să ne muște picioarele?

Pisicile doresc instinctiv să se năpustească asupra obiectelor în mișcare, inclusiv asupra picioarelor tale.

Există un mare motiv pentru care pisicile vă mușcă și vă atacă picioarele și gleznele. Acesta se datorează instinctelor lor naturale. Urmărirea este un comportament înnăscut pentru pisici. Ca prădători, este o a doua natură pentru ele să se năpustească asupra unui obiect sau a unui om în mișcare.

Instinctul natural al acestor feline

De ce doarme pisica mea și își acoperă fața cu lăbuțele?
O pisicuță care doarme într-un cearșaf

Să muști la „prada” percepută este normal pentru pisici. Însă, este important să descurajezi acest comportament pentru a nu te răni.

Pisicile domestice au încă instincte puternice de vânătoare. Un picior uman este similar ca formă și dimensiune cu prada lor obișnuită.

Dacă purtați papuci pufoși sau șosete care seamănă cu un mamifer mic, acest lucru ar putea fi și mai încurajator pentru pisica dumneavoastră!

Dacă pisica ta te mușcă de picioare, nu o lua prea personal, este doar comportamentul lor de vânătoare care preia controlul, iar picioarele tale au devenit prada, potrivit cats.

Acest comportament ar putea fi mai frecvent la pisicile tinere care își explorează instinctele și sunt mai jucăușe, sau la pisicile de interior care nu au ocazia să vâneze.