Sari la conținut
Home » De ce face pisica pipi în pat? Cum puteți corecta comportamentul

De ce face pisica pipi în pat? Cum puteți corecta comportamentul

Care sunt semnele că pisica ta te iubește?

De ce face pisica. Să observi că pisica ta a urinat pe lenjeria ta proaspăt spălată este una dintre cele mai neplăcute lucruri care se poate întâmpla.

Explicațiile acestui comportament diferă. Există multe motive, în afară de faptul că este doar răutăcioasă. Înțelegerea cauzei vă va ajuta să descoperiți ce se întâmplă cu adevărat în mintea pisicii. Astfel încât să puteți determina cum să opriți acest comportament nedorit.

De ce face pisica: De ce urinează pisicile pe pat?

De ce face pisica: Pisică în oglindă
De ce face pisica: Pisică în oglindă care stă încruntată

Unele dintre cele mai comune motive pentru care pisicile urinează pe pat includ:

O afecțiune medicală subadiacentă. Infecțiile tractului urinar, diabetul și bolile renale sunt cele trei motive principale pentru care pisica dvs. poate avea dificultăți în a-și controla vezica urinară. Acest lucru poate fi valabil pentru pisicile care nu urinează doar pe patul dvs., ci și în alte locuri în afara litierelor lor. Este important să vă duceți imediat pisica la veterinar dacă observați acest comportament.

Stres și anxietate. Atunci când pisicile devin stresate, uneori utilizează urinarea ca mecanism de adaptare. Pisica dvs. poate fi stresată sau anxioasă din cauza mai multor factori.

Probleme de atașament. Deoarece mirosul dvs. natural umple patul, pisica îl găsește probabil foarte reconfortant atunci când nu sunteți acasă. Dacă aveți o pisică care nu vrea să fie separată de dvs., ea poate urina pe pat pentru a-și combina mirosul cu al vostru în scopuri de confort.

Gelozie. Adăugarea unei noi pisici, a unui câine sau chiar a unui bebeluș în casă ar putea crea sentimente de gelozie la pisica dvs. Și ar putea face ca aceasta să se simtă amenințată. Ea va dori să-și marcheze teritoriul, iar patul dvs. poate fi locul ideal pentru acest comportament.

Condiții neplăcute ale litierelor. Dacă litiera pisicii dvs. nu îndeplinește standardele sale, ea poate urina pe pat pentru a vă avertiza. Fie că nu ați curățat suficient sau litiera nu este de mărimea potrivită, pisica va evita litiera dacă nu se simte confortabil utilizând-o. Pisicile sunt foarte pretențioase și pot protesta față de locația litierelor, tipul cutiei și chiar tipul nisipului.

Pisica dvs. nu este castrată sau sterilizată. O pisică care nu este castrată sau sterilizată poate marca mobilierul, pereții și covoarele. Este mai probabil ca prietenul vostru blănos să marcheze suprafețele mai mult decât o pisică sterilizată. În acest caz, soluția este simplă – sunați-vă veterinarul și programați o intervenție de sterilizare.

Cum puteți opri pisica să urineze pe pat?

Cel mai bun mod de a opri acest comportament este să găsiți cauza. De obicei, motivul este legat de o afecțiune medicală. Din acest motiv, primul pas ar trebui să fie întotdeauna să consultați un veterinar.

Dacă veterinarul exclude orice afecțiuni medicale la pisica dvs., puteți încerca unele dintre aceste tactici pentru a vă ajuta să mențineți patul curat:

  • Jucați-vă cu pisica pentru a reduce anxietatea și stresul.
  • Prioritizați timpul de mângâiere pentru a face ca pisica să se simtă iubită și în siguranță.
  • Asigurați-vă că litiera pisicii este întotdeauna curată.
  • Încercați noi litierie și locații pentru pentru a oferi condiții perfecte pisicii.
  • Găsiți factorii de stres din mediul exterior care ar putea cauza anxietate pisicii.
  • Faceți ca patul să fie un loc neplăcut, folosind mirosuri neplăcute e.

Încurajați utilizarea litierelor cu recompense, conform pawtracks.com.

Etichete: