Sari la conținut
Home » De ce este pisica mea brusc distantă? Descoperă principalele cauze

De ce este pisica mea brusc distantă? Descoperă principalele cauze

Măslinele reprezintă un pericol pentru pisica ta

De ce este pisica mea brusc distantă? Motivele probabile pentru care pisica ta devine brusc distantă sunt numeroase. Poate avea o rană sau o boală. Sau s-ar putea să fi avut loc o schimbare în mediul de acasă. Ori o modificare în modul în care interacționezi cu ea.

Există mai multe motive posibile pentru care pisica ta devine brusc distantă, iar acest comportament poate fi cauzat de o combinație de factori. Cu toate acestea, există câteva aspecte pe care le poți lua în considerare pentru a ajuta la identificarea cauzei principale.

De ce este pisica mea brusc distantă: Rană sau boală

De ce este pisica mea brusc distantă: Pisica care privește
De ce este pisica mea brusc distantă: Pisica care privește pe geam curioasă

Cauza ar putea fi faptul că pisica ta a suferit o rană sau are o boală. Acest lucru ar fi mai probabil dacă pisica ta a prezentat și alte semne. Cum ar fi șchiopătatul sau vărsăturile frecvente. În acest caz, ar fi cel mai bine să o duci la veterinar pentru o consultație.

O altă cauză posibilă este că pisica ta a avut probleme cu auzul din cauza unor evenimente neplăcute. Precum o rană la urechi. Acest lucru ar fi mai probabil dacă pisica ta a început să te ignore brusc, dar nu încearcă să te evite și vine să-ți acorde atenție uneori. Din nou, în acest caz, cea mai bună opțiune ar fi să o duci la veterinar.

Schimbare în mediul înconjurător

Cauza ar putea fi și legată de o schimbare în jurul casei. Dacă pisica ta a început să fie distantă și să se ascundă de când te-ai mutat, ai adus un nou animal de companie sau au apărut zgomote noi în casă, este probabil că reacționează la această schimbare.

De ce este pisica mea brusc distantă: Intimidare

O altă cauzp ar putea fi și aceea că pisica ta se simte intimidată de tine. Acest lucru ar fi mai probabil dacă pisica ta s-a ascuns când ai strigat-o. Sau după ce ai manifestat agresivitate față de ea sau în preajma ei.

O altă cauză posibilă este că pisica ta nu apreciază modul în care interacționezi cu ea. Acest lucru ar fi mai probabil dacă faci lucruri precum să o mângâi cu fermitate atunci când îți acordă atenție.

Depresie

Pisicile pot deveni și ele deprimate. Ceea ce ar putea explica de ce animalul tău de companie te ignoră. Acest lucru ar fi mai probabil dacă pisica ta a început să se comporte astfel după un eveniment precum moartea sau plecarea unui alt animal de companie sau a stăpânului.

De ce este pisica mea brusc distantă: Bătrânețe

O altă cauză posibilă este ca pisica ta acționează astfel din cauza bătrâneții: Înaintarea în vârstă poate face ca animalul tău să fie mai obosit și să audă mai greu. Acest lucru ar fi mai probabil dacă pisica ta a început treptat să-ți acorde mai puțină atenție pe măsură ce a înaintat în vârstă.

Lipsa încrederii

S-ar putea să fie și cazul ca pisica ta să fii învățat că, dacă te ascultă, nu are ca rezultat și satisfacerea dorințelor ei. De exemplu, dacă ai obișnuit-o să bată în bolul ei de mâncare atunci când nu era momentul mesei și nu i-ai mai dat de mâncare, ea va învăța rapid să nu mai asculte, potrivit kittycattips.com.