De 429 Vizualizari

De asta ce mai spuneti? Volvo lucrează la un sistem de detectare si evitare a… cangurilor!

Locuitorii din Australia au mari probleme cu cangurii! Conform Asociatiei Nationale a Automobilistilor si Motociclistilor din Australia, citata de Auto Bild, anual sunt raportate 20.000 de incidente in care sunt implicati cangurii. Iar costurile pentru reparatiile masinilor ajung la 75 de milioane de dolari australieni (48,5 milioane de euro).

In afara acestor costuri, trebuie pusa insa, in prim-plan, ranirea ocupantilor din vehicule, si, evident, a cangurilor!

Pentru a scadea numarul de incidente in care sunt implicati cangurii, Volvo a demarat un proiect pentru dezvoltarea unui sistem de detectare si evitare a acestor animale.

In prezent, o echipă de specialisti lucreaza la dezvoltarea sistemului, potrivit sursei citate. Acestia au mers in parcul natural din Canberra pentru a studia comportamentul cangurilor si pentru a vedea cum reactioneaza acestia.

La final, sistemul dezvoltat de Volvo va fi capabil sa detecteze cangurii si chiar sa si franeze in cazul unui impact iminent.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X