Sari la conținut
Home » Daca tot sunt vanate, macar sa li se arate respectul cuvenit! Pledoarie pentru bun simt in fotografii ce surpind vanatul!

Daca tot sunt vanate, macar sa li se arate respectul cuvenit! Pledoarie pentru bun simt in fotografii ce surpind vanatul!

Intr-un articol publicat in cel mai recent numar al revistei Vanatorul si pescarul roman si semnat de presedintele executiv al Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) din Romania, Neculai Selaru, sunt prezentate cateva reguli de comportament vanatoresc civilizat, un aspect extrem de important abordat fiind cel legat de subiectul sensibil al fotografierii vanatului.”Regula de baza, care trebuie respectata cu sfintenie in cazul fotografierii vanatului impuscat, este de a prezenta vanatul intr-o postura care sa-i puna in valoare aspectul si calitatile, iar vanatorilor, satisfactia, seriozitatea si modestia. De aceea, fotografilor sau vanatorilor care se auto-fotografiaza le este interzis sa surprinda vanatul in posturi degradante sau hilare pentru acesta, iar vanatorii in pozitii infatuate, care sa reflecte, in mod evident, o lipsa condamnabila de respect a celor din urma fata de adversarul invins. Fara a epuiza lista interdictiilor la care facem referire, fotografilor le este interzis sa pozeze vanatul uratit prin smulgerea penelor din coada sau a parului din coama, prin taierea urechilor sau a cozii, prin spargerea dintilor sau ruperea coarnelor, cu stiuleti de porumb sau pipe ori trabucuri in gura, cu palarie pe cap etc. De asemenea, fotografilor le este interzisa fotografierea vanatorilor calare pe vanat, cu piciorul pe grumazul acestuia etc”, scrie in articol, vanatorul.