Sari la conținut
Home » Dacă ai acest animal acasă fii atent la comportamentul lui, poate să-ți spună dacă suferi de o boală gravă

Dacă ai acest animal acasă fii atent la comportamentul lui, poate să-ți spună dacă suferi de o boală gravă

Dacă ai acest animal acasă fii atent la comportamentul lui, poate să-ți spună dacă suferi de o boală gravă. Foarte mulți români îl au deja acasă, dar nu știau că a fost înzestrat cu acest dar. Ești norocos dacă îl ai!

Mulți dintre noi avem animale de companie, despre care ne-am informat înainte să le aducem în casa, dar puțini știm că unele dintre ele sunt chiar speciale.

Animalul care își dă seama când ești bolnav

Mulți dintre noi aleg să își ia un animal de companie, iar printre cele mai iubite sunt câinii și pisicile. Ambele sunt de-a dreptul inteligente și iubitoare, dar cei dintâi sunt de-a dreptul speciali. Indiferent de rasă, sunt foarte utili și chiar au un dar aparte: ei pot simți dacă stăpânul lor are o boală gravă!

Mai exact, un câine poate detecta prezența unei boli grave,  cancerul la o persoană! Are simțul olfactiv foarte dezvoltat, motiv pentru care este folosit pentru identificarea substanțelor interzise, a persoanelor dispărute. Acest atu îl ajută și când vine vorba despre detectarea acestei boli nemiloase, pe care o simt cu nasul lor puternic dezvoltat.

Un alt dar incontestabil, câinii pot anticipa cutremurul

Înainte de un cutremur, câinii au un comportament extrem de ciudat, care indică faptul că simt ceva în neregulă. Auzul lor sensibil le permite să detecteze sunete de frecvență înaltă, pe care oamenii nu le pot auzi. Înainte de un cutremur, există adesea zgomote subtilizate și vibrații în sol, care pot fi sesizate de urechile lor ascuțite.

Câinii sunt bine cunoscuți pentru simțurile lor dezvoltate, inclusiv auzul și mirosul. Ei simt și foarte ușor și schimbările din mediu.

Ei pot detecta substanțe chimice și mirosuri în cantități minime, chiar și într-un mediu aglomerat. Atunci când plăcile tectonice se deplasează înainte de un cutremur, uneori sunt eliberate gaze și substanțe chimice specifice. Câinii pot să simtă aceste mirosuri cu ușurință și să-și dea seama că se apropie un cutremur.