De 13245 Vizualizari

Descoperire de ultimă oră! Câinii pot depista CANCERUL? „Mirosul canin poate detecta…”

"Cancerul are miros. Totul are miros”

Descoperire de ultimă oră! Câinii pot depista CANCERUL? „Mirosul canin poate detecta…”

În 75% din cazuri, cancerul este diagnosticat prea târziu, când boala este foarte avansată, însă ultimele descoperiri făcute de cercetători sunt îmbucurătoare. Câinii pot detecta mirosul de cancer pulmonar.

Descoperirea a fost făcută la Spitalul Clinic din Barcelona, unde Blat, un câine rezultat din încrucişarea unui labrador cu un pitbull, a fost capabil să perceapă în respirația unui pacient mirosul de substanțe specifice celulelor tumorale ale plămânilor, dezvăluire publicată în Jurnalul European de Chirurgie Cardio-Toracică, Universitatea Oxford.

„În timpul formării sale profesionale, care a durat aproape patru luni, câinele a mirosit peste 700 de probe de respirație. Majoritatea au fost de la pacienți cu cancer pulmonar, dar au existat și persoane cu alte boli respiratorii și oameni sănătoși. Precizia testelor a fost de 98%”a declarat Laureano Molins, co-autor al studiului. De subliniat că în mod normal, în 75% din cazuri, această boală este diagnosticată prea târziu, când este deja foarte avansată.

„Cancerul are miros. Totul are miros, iar mirosul canin poate detecta mirosul particular de noduli pulmonari canceroși”, a spus Ingrid Ramón, dresorul lui Blat.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X