11073 Vizualizari

Descoperire de ultimă oră! Câinii pot depista o boală necruțătoare la oameni

"Cancerul are miros. Totul are miros”

Descoperire de ultimă oră! Câinii pot depista o boală necruțătoare la oameni

În 75% din cazuri, cancerul este diagnosticat prea târziu, când boala este foarte avansată, însă ultimele descoperiri făcute de cercetători sunt îmbucurătoare. Câinii pot detecta mirosul de cancer pulmonar.

Descoperirea a fost făcută la Spitalul Clinic din Barcelona, unde Blat, un câine rezultat din încrucişarea unui labrador cu un pitbull, a fost capabil să perceapă în respirația unui pacient mirosul de substanțe specifice celulelor tumorale ale plămânilor, dezvăluire publicată în Jurnalul European de Chirurgie Cardio-Toracică, Universitatea Oxford.

“În timpul formării sale profesionale, care a durat aproape patru luni, câinele a mirosit peste 700 de probe de respirație. Majoritatea au fost de la pacienți cu cancer pulmonar, dar au existat și persoane cu alte boli respiratorii și oameni sănătoși. Precizia testelor a fost de 98%”a declarat Laureano Molins, co-autor al studiului. De subliniat că în mod normal, în 75% din cazuri, această boală este diagnosticată prea târziu, când este deja foarte avansată.

“Cancerul are miros. Totul are miros, iar mirosul canin poate detecta mirosul particular de noduli pulmonari canceroși”, a spus Ingrid Ramón, dresorul lui Blat.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X