Sari la conținut
Home » Curtea Europeană de Justiție a interzis pescuitul cu șocuri electrice! Țara cea mai afectată de această decizie

Curtea Europeană de Justiție a interzis pescuitul cu șocuri electrice! Țara cea mai afectată de această decizie

  • de

Curtea Europeană de Justiție a interzis pescuitul cu șocuri electrice! Țara cea mai afectată de această decizie.

Decizia a fost luată joi!

O acțiune introdusă de Țările de Jos a stârnit un întreg scandal în Uniunea Europeană, după ce pescuitul prin intermediul șocurilor electrice a devenit o adevărată practică utilizată pe scară largă. Însă, în urma unei decizii luate de Curtea Europeană de Justiție, cea mai înaltă instanță a Uniunii Europene, începând cu luna iulie, practica utilizării șocurilor electrice în pescuit va fi interzisă:

„Instanţa respinge în totalitate acţiunea introdusă de Ţările de Jos”, a declarat CEJ într-o declaraţie.

Potrivit mediafax.ro, Curtea Europeană de Justiţie a respins astfel contestaţia Ţărilor de Jos (Olanda), care susţineau că UE nu a luat în considerare cele mai recente dovezi ştiinţifice atunci când a luat decizia în urmă cu doi ani.

Oponenţii caracterizează metoda ca pescuit industrial ce afectează fauna marină.

Olanda va fi țara cea mai afectată de această decizie!

Decizia va afecta în mod specific flota de pescuit olandeză, care a investit puternic în pescuitul electric cu impulsuri. Ei susţin că tehnica este ecologică, deoarece permite navelor să folosească mai puţin motorină şi nu deteriorează fundul mării.

Federaţia olandeză de pescuit a declarat că decizia va duce la falimente într-un sector deja afectat puternic de Brexit şi de pandemia COVID-19.

„Din cauza interzicerii pescuitului cu impuls electric, costurile vor creşte substanţial. Vedem deja firme familiale renunţând după generaţii la pescuit. Vor veni mai multe falimente”, a declarat federaţia.

Peste 80 din cele 137 de traule ale flotei olandeze sunt echipate pentru pescuitul cu impulsuri electrice.