Sari la conținut
Home » Curiozități din lumea animalelor. Motivul pentru care pisica se comportă ca un câine

Curiozități din lumea animalelor. Motivul pentru care pisica se comportă ca un câine

ai o pisică furăcioasă?Pisica care schiopateaza

Dacă ești suficient de norocos să ai o pisică care se comportă ca un câine, acest lucru ar putea explica de ce sunt așa felinele așa cum sunt. Unele comportamente, cum ar fi joaca de-a „du-te și vino” și savurarea apei, sunt asociate cu câinii, în timp ce statul la soare și lovirea lucrurilor de pe tejghea sunt cu siguranță mai degrabă asemănătoare cu cele ale pisicilor.

Dar de ce se comportă unele pisici ca niște câini? Am dezgropat comportamentul acestor feline purrplexante asemănătoare cu câinii și am descoperit cele trei motive pentru care unele pisici se întorc de partea lătrăilor.

De ce se comportă pisica precum câinii?

Pisica ta este mai mult „grr” decât „purr”? Probabil că există un motiv în spatele ei. Modul în care a fost crescută, precum și genetica lor, pot juca roluri semnificative în modul în care se comportă. Acestea sunt cele trei motive principale pentru care pisica ta s-ar putea comporta ca un câine:

  1. Au crescut cu patrupezi

Faptul că a crescut într-o gospodărie cu unul sau mai mulți câini poate determina cu siguranță o pisică să se comporte ca un câine. Pisicile sunt cel mai mult influențate de părinți și de colegii lor patrupezii, atunci când au între 3 și 6 luni. Dacă în preajma lor se întâmplă să fie câini în loc de pisici, vor prelua în schimb comportamentele și obiceiurile acestora.

  1. Ați întărit comportamentele animalului de companie

Fie că ești conștient sau nu, modul în care răspunzi la comportamentele animalului tău de companie le întărește. Dacă ai râs și ți-ai lăudat pisica pentru că și-a adus jucăria înapoi după ce ai aruncat-o prin cameră, a învățat că este un comportament pozitiv. Așa că acesta ar putea fi motivul pentru care pisicuței tale îi place să se joace de-a prinde.

Din fericire, poți folosi acest lucru în avantajul tău dacă vrei ca pisica ta să preia comportamente de câine, cum ar fi mersul în lesă. Folosiți întărirea pozitivă prin recompense și laude verbale pentru a vă antrena pisica în lesă. Băile pot funcționa exact în același mod.

  1. Este în genele lor

În cele din urmă, unele rase de pisici împărtășesc în mod natural o mulțime de caracteristici cu câinii din cauza rasei lor. Care sunt rasele de pisici care seamănă cel mai mult cu câinii? Aceste opt rase au toate calități diferite, dar fiecare dintre ele se comportă mult mai mult ca un câine decât alte rase de pisici.

Bengal: foarte jucăuș, atletic și ușor de dresat în lesă.

Maine Coon: aproape de mărimea unui câine de talie mică și îi place să se joace

Ragdoll: ușor de manevrat și adoră să fie îmbrățișat.

Angora turcească: atletic și adoră apa.

Siamezi: adoră atenția și își urmează stăpânii peste tot.

Manx: foarte ușor de dresat și dornic să facă pe plac.

Abisinian: are nevoie de multă atenție și adoră să se joace cu jucării.

Sphynx: loial, confortabil și tolerează băile frecvente.

Sunt pisicile care se comportă ca niște câini adevăratele „pisici-câine”?

O mulțime de oameni care își doresc calitățile deosebite ale unui câine, cum ar fi posibilitatea de a-și scoate animalul de companie în public în lesă, de a se juca „fetch” și de a avea un companion care nu se supără să fie luat în brațe sau îmbrățișat, adoră ideea de pisică-câine. În plus, pisicile au o întreținere mult mai redusă, deoarece pot folosi o litieră și, prin urmare, pot fi lăsate acasă în timpul zilei. Dacă sunteți în căutarea unei pisici care se comportă ca un câine, luați în considerare una dintre aceste rase pentru a obține ce e mai bun din ambele lumi.