Cum verifici câinele de căpușe?

Cum încă este cald afară, nu-ți pierde obișnuinta rutină de a verifica, după fiecare plimbare prin parc sau pădure, blana animalului tău de companie. Recomandat este, însă, să faci acest lucru cu mănuși de plastic pentru a evita să intri în contact cu orice fluid provenit de la vreo căpușă care poate transmite boli. Dacă respecți această rutină care poate dura doar câteva minute, elimini în mare parte riscul de îmbolnăvire, cu atât mai mult cu cât în general unei căpușe îi sunt necesare două zile pentru a infesta patrupedul.

Căpușele pot fi găsite când perii câinele

Specialiștii de la DogTime ne învață să mângâiem corpul câinelui, iar, dacă simțim ceva ca și cum ar fi un bob de mazăre la nivelul pielii, să investigăm mai atent. Pentru început dă la o parte firele de păr și încearcă vezi direct pielea. Căpușele pot ataca oriunde, dar obișnuiesc să se prindă de urechi, gât, picioarele din față sau piept. De aceea, aceste locuri este bine să le inspectezi mai mult timp și obligatoriu zilnic.La o primă vedere, un semn că ar exista o căpușă înfiptă în pielea patrupedului ar fi un punct gri, care în cele din urmă va crește în dimensiune și va avea aspectul unui neg.Dacă ai un câine cu blana lungă, vei avea mai multă treabă. De aceea, poți să verifici animalul de căpușe atunci când îl perii. Cu ajutorul pieptănului, poți da mai ușor firele de păr la o parte și să inspectezi cu atenție pielea în punctele cheie.

Căpușa nu este o simplă insectă!

Căpușa este o arahnidă precum scorpionul, păianjenul sau acarienii. Ea poate fi prezentă în spații verzi, păduri, parcuri urbane sau chiar în curțile noastre, obișnuind să stea pe firele de iarbă, de unde se transferă direct pe corpul victimelor. Căpușele nu sunt foarte mobile, dar se bazează pe trecerea animalelor sau a oamenilor prin iarbă, iar odată prinse de piele au asigurate atât transportul, cât și hrana.https://www.youtube.com/watch?v=dGforczwbqkNu este foarte greu de identificat o căpușă, dar trebuie să te uiți după „o insectă” cu opt picioare, care în primă fază este mică precum o sămânță de susan, iar după ce se hrănește cu sângele câinelui se umflă cât un bob de mazăre, atenționează cei de la Dog Time. Mai mult, ea poate fi de culoare maro, neagră, cafenie sau roșie.

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

2 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

2 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

2 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

4 săptămâni ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

4 săptămâni ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL