Sari la conținut
Home » Cum trebuie să procdezi cu animalul tău de companie în cazul unui dezastru natural. Planul recomandat de Crucea Roșie

Cum trebuie să procdezi cu animalul tău de companie în cazul unui dezastru natural. Planul recomandat de Crucea Roșie

câini care luptă să supraviețuiască; sursă foto: Daily Express

Fie că este vorba de incendii, inundații sau alte dezastre naturale, să sperăm că nu se va întâmpla niciodată, dar dacă se întâmplă, trebuie să știți nu doar ce să faceți cu voi înșivă, ci și cu pisicile sau câinii dumneavoastră. Până la urmă, ei fac parte din familie.

Cheia este să fii proactiv. Nu începeți procesul de îndată ce vedeți apele inundațiilor sau primiți avertismentul din partea autorităților.  A fi pregătit este absolut cel mai important lucru, deoarece dezastrele pot apărea dintr-o dată.

sursă foto: AKC.org
Bretagne, labrador retriever; sursă foto: AKC.org

Nu vă abandonați niciodată animalul de companie

În primul rând. Evacuarea din cauza unei furtuni sau a unui incendiu care se apropie și lăsarea animalului de companie în casă pur și simplu nu este o opțiune. S-ar putea să nu puteți avea acces timp de zile sau săptămâni după eveniment.

Iubitorii de animale de companie vor prefera de multe ori să rămână în urmă pentru a rezista furtunilor alături de câinii sau pisicile lor. În aceste cazuri, ar trebui să fiți pregătiți cu un plan bine pus la punct. Identificați locul unde dumneavoastră și animalul de companie vor fi cel mai în siguranță.

Asamblarea unui kit de urgență pentru animale de companie

Începeți să adunați elementele cheie ale „trusei de plecare” înainte de a exista vreun indiciu al unui dezastru, punând deoparte articole astfel încât să le puteți aduna rapid în caz de urgență. Crucea Roșie recomandă construirea unei truse care să includă lese și hamuri; hrană, apă și boluri; și orice medicament de care are aveți dumneavoastră nevoie cât și animalul de companie.

De asemenea, veți avea nevoie de fișele medicale și de vaccinare ale animalului dumneavoastră de companie în cazul în care trebuie să vizitați un medic veterinar necunoscut sau o unitate de pensiune după ce ați fost evacuat.

Gary Friedman/Los Angeles Times/ Getty Images
câine de serviciu;Gary Friedman/Los Angeles Times/ Getty Images

Confirmați că informațiile de contact legate de microcipul sunt actualizate și că animalul de companie are plăcuțele de identificare. De asemenea, este o idee bună să aveți la dumneavoastră fotografii cu ei în cazul în care vă separați.

Dacă puteți, aduceți și câteva obiecte de confort: jucăria sau păturica preferată a câinelui dumneavoastră, patul preferat al pisicii dumneavoastră. Acestea îi vor face să se simtă mai în largul lor.

Atunci când un dezastru este iminent, puneți kitul de urgență lângă ușă sau dacă intenționați să vă adăpostiți în incinta locuinței, puneți trusa aproape  de locul unde ați decis că veți fi cu toții cel mai în siguranță.

Exersați planul cu animalul de companie

La fel ca în cazul exercițiilor de incendiu, puteți exersa evacuarea (sau căutarea unui adăpost) cu animalul de companie pentru a vedea cum reacționează. Unele animale pot încerca să se ascundă atunci când își văd stăpânul grăbindu-se nervos sau când aud o alarmă de fum sau de incendiu. Acest lucru poate fi o mare problemă dacă trebuie să plecați repede.

Crucea Roșie recomandă, de asemenea, să exersați, astfel încât animalele de companie să se obișnuiască să intre calm în transportorul lor. Mandell recomandă, de asemenea, să discutați cu medicul veterinar despre modalitățile de a ușura anxietatea dacă aceasta devine o problemă.

În cazul unei evacuări, veți dori, de asemenea, să faceți o hartă a locului în care v-ați putea îndrepta. Alegeți câteva direcții diferite și găsiți un loc de cazare prietenos. De asemenea, este posibil să fiți nevoit să vă lăsați animalele de companie să stea cu altcineva dacă nu găsiți un loc de cazare potrivit.

Probabil că vă veți întoarce acasă să numărați pagublele. Va dura probabil câteva zile până când câinele sau pisica se va obișnui cu noul aspect și cu mirosurile din casă. Gardurile și porțile ar putea fi, de asemenea, deteriorate, așa că supraveghează-ți câinele sau asigură-te că este în lesă atunci când este afară.