Sari la conținut
Home » Cum știu dacă patrupedul meu are viermi intestinali? Simptome și măsuri de prevenție

Cum știu dacă patrupedul meu are viermi intestinali? Simptome și măsuri de prevenție

sursă foto:observatornews.ro

Menținerea sănătății câinilor noștri este o parte fundamentală a deținerii unui animal de companie și, de obicei, este destul de ușoară. Hrana lor include toate substanțele nutritive de care au nevoie, plus poate un probiotic încorporat pentru a ajuta la menținerea digestiei.

Uneori, însă, veți constata cu neplăcere faătul că patrupedul dumneavoastră are un scaun apos și va trebui să vă dați seama exact ce se întâmplă. Deși există o serie de cauze posibile diferite, ar putea fi vorba de viermi, care se pot transforma într-o situație gravă și chiar într-o situație care pune viața în pericol dacă nu sunt tratați.

Când vorbim despre viermi aici nu ne referim la cei din curte și nu includem nici viermii de inimă și viermele inelar. Tipul care duce de obicei la vărsături și diaree sunt paraziți intestinali, ceea ce înseamnă că trăiesc în intestin. Există o grămadă de viermi diferiți la câini, dar cei mai frecvenți sunt anchiloza, biciul, tenia și ascarisul. Fiecare poate avea efecte ușor variate, dar probabil că toate includ probleme cu scaunul animalului de companie.

Cum știu dacă patrupedul meu are viermi?

Amintiți-vă că vărsăturile și diareea sunt simptome ale multor probleme la câini, totul de la faptul că au mâncat ceva ce nu ar fi trebuit să mănânce până la boli grave, cum ar fi cancerul. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă sunați medicul veterinar. Acesta vă va cere probabil să aduceți o mostră de scaun pentru a testa paraziții și, eventual, alte afecțiuni.

Uneori animalele noastre iau o bacterie de la alți câini, dar care se tratează ușor cu antibiotice. Din păcate, unii căței se nasc cu viermi și atunci sunt și cei mai fatali (în special viermișorii la câini). La vârsta adultă, animalul dumneavoastră îi poate lua de la murdărie, un rozător, purici sau un alt animal de companie infectat.

Cel mai bine este să vă testați animalul de companie înainte de a-l aduce acasă sau să vă asigurați că agenția de adopție sau crescătorul a exclus temeinic viermii câinelui. Chiar și atunci, ați putea include un examen fecal ca parte a unui screening de rutină în timpul primului lor control.

Recomandările medicului veterinar

Unii viermi sunt ușor de reperat cu ochiul uman, iar dacă observați ceva în caca lui Bobiță, ar trebui să o aduceți la veterinar. Altfel, nu veți vedea întotdeauna neapărat viermii, dar veți observa clar efectele. Atunci când duceți o mostră de scaun la veterinar, testele vor determina tipul de vierme, ceea ce poate influența, de asemenea, tratamentul.

Cum se tratează viermii la câine?

Cel mai bun mod de a avea grijă de viermi este prin metode preventive. Verificați medicamentele împotriva viermilor de inimă sau a puricilor pentru a vedea dacă acestea conțin deja substanțele chimice potrivite pentru a-i ține la distanță. În acest fel, paraziții nu au deloc șansa de a prinde rădăcini în interiorul animalului dumneavoastră. Cu toate acestea, odată ce gândacii se instalează, s-ar putea să aveți nevoie de un vermifugator suplimentar pentru a-i scoate afară. Medicul veterinar vă va prescrie acest lucru, eventual pe parcursul mai multor luni.

Spunem acest lucru de multe ori, dar cea mai bună apărare este o ofensivă bună atunci când vine vorba de viermi la câini. Dacă plătiți deja pentru medicamente preventive, puteți să vă uitați în jur și să vedeți care dintre ele omoară cei mai mulți viermi. Pisicile și câinii împart uneori paraziții dacă trăiesc în aceeași gospodărie. Dacă descoperiți că puiul dumneavoastră a luat unul dintre aceștia, va trebui să vă uitați și la celelalte animale de companie.