Sari la conținut
Home » Cum se apără laboratorul din Wuhan: „Fără autorizare, nici măcar un țânțar nu ar putea intra în laborator”

Cum se apără laboratorul din Wuhan: „Fără autorizare, nici măcar un țânțar nu ar putea intra în laborator”

Cum se apără laboratorul din Wuhan. „Fără autorizare, nici măcar un țânțar nu ar putea intra în laborator”, a dat asigurări Yuan Zhiming, directorul Laboratorului național de biosecuritate din Wuhan.

De când noul virus s-a dezlănțuit, specialiștii caută soluții pentru uciderea lui și, mai mult, investighează posibilitatea ca noul virus să fi plecat dintr-un laborator chinez, însă să oamenii de știință din Wuhan se apără și exclud din start această teorie.

„Oamenii care își închipuie că am putea scoate de aici animalele de laborator pentru a fi puse în vânzare sau că ele ar putea scăpa, habar nu au cum funcționează lucrurile”, a spus directorul laboratorului din Wuhan, China.

Laboratorul P4, care lucrează cu tulpini de virus deosebit de periculoase,  a făcut obiectul mai multor acuzații că se află la originea epidemiei, mai ales din partea Americii.

În luna mai, secretarul de stat Mike Pompeo a dat asigurări că autoritățile americane au „probe imense” că virusul SARS-CoV-2 a scăpat din laboratorul din Wuhan.

Mass-media a considerat ulterior că aceste afirmații din partea americanilor sunt „demente” iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a denunțat declarații „speculative” în absența dovezilor.

Citește continuarea…