Cum se apără laboratorul din Wuhan. „Fără autorizare, nici măcar un țânțar nu ar putea intra în laborator”, a dat asigurări Yuan Zhiming, directorul Laboratorului național de biosecuritate din Wuhan.

De când noul virus s-a dezlănțuit, specialiștii caută soluții pentru uciderea lui și, mai mult, investighează posibilitatea ca noul virus să fi plecat dintr-un laborator chinez, însă să oamenii de știință din Wuhan se apără și exclud din start această teorie.

Citește și:

„Oamenii care își închipuie că am putea scoate de aici animalele de laborator pentru a fi puse în vânzare sau că ele ar putea scăpa, habar nu au cum funcționează lucrurile”, a spus directorul laboratorului din Wuhan, China.

Laboratorul P4, care lucrează cu tulpini de virus deosebit de periculoase,  a făcut obiectul mai multor acuzații că se află la originea epidemiei, mai ales din partea Americii.

Citește și:

În luna mai, secretarul de stat Mike Pompeo a dat asigurări că autoritățile americane au „probe imense” că virusul SARS-CoV-2 a scăpat din laboratorul din Wuhan.

Mass-media a considerat ulterior că aceste afirmații din partea americanilor sunt „demente” iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a denunțat declarații „speculative” în absența dovezilor.

Citește continuarea…