Sari la conținut
Home » Cum să câștigați încrederea câinelului? Pașii care trebuie urmați

Cum să câștigați încrederea câinelului? Pașii care trebuie urmați

Comportament greșit al câinelui

Cum să câștigați încrederea câinelului? A țipa la câinele dumneavoastră este echivalentul uman al lătratului la ei. Învățarea câinelui cu răspunsuri agresive îi va face să simtă nevoia să își afirme dominația. Ceea ce este opusul a ceea ce doriți să obțineți de la el. De aceea, când îl dresați fiți calm și consecvenți în antrenament.

Dacă antrenați un pui, puteți să vă inspirați din comportamentul unei mame și să-l trageți de ceafă. Ridicarea unui pui de câine de ceafă înspțită de un ferm „nu” este o tehnică eficientă de antrenament care nu îl rănește.

Pe măsură ce câinele dumneavoastră îmbătrânește, încă îl puteți apuca de ceafă pentru a stabili poziția dumneavoastră ca lider al haitei. Asigurați-vă doar că sunteți blânzi. Și nu încercați să ridicați un câine adult în acest fel, deoarece aceasta pune prea multă presiune pe gât.

Cum să câștigați încrederea câinelului: Petreceți timp de calitate împreună

Cum să câștigați încrederea câinelului: Un câine de talie mică
Cum să câștigați încrederea câinelului: Un câine de talie mică care se plimbă

Unul dintre cele mai bune moduri de a câștiga încrederea câinelui dumneavoastră este pur și simplu să petreceți timp împreună în afara antrenamentului și a timpului de joacă.

Acest lucru îl învață că se poate relaxa cu dumneavoastră și este o ocazie minunată de a consolida legătura. Regulile sunt simple

Pasul 1: Asigurați-vă că este fericit și bine hrănit.

Pasul 2: Petreceți timp împreună în liniște, în casă sau afară.

Cum știți dacă încearcă să vă domine?

Antrenamentul de câștigarea a încredereii câinelui stabilește poziția dumneavoastră ca lider al haitei.

Dacă câinele dumneavoastră nu a învățat încă lecția, ar putea încerca să vă protejeze de alți câini. Chiar și de ceilalți membri ai gospodăriei dumneavoastră. Sau să vă ceară timp de joacă așezând jucării la picioarele dumneavoastră după ce i-ați spus „nu”. Sau să refuze să vă asculte comenzile.

Cu timp, efort și răbdare, puteți învăța câinelui dumneavoastră să vă respecte, iar aceste comportamente ar trebui să înceteze.

Cum să câștigați încrederea câinelului: Cum puteți învăța câinele să respecte alți câini?

Socializarea de la o vârstă fragedă este crucială. Cu toate acestea, uneori chiar și câinii mai în vârstă pot deveni mai confortabili în prezența altor căței.

Pasul 1: Separați câinii.

Acest pas este necesar doar dacă introduceți câini care vor trăi împreună. În acest caz, amplasați noul câine într-o cameră separată în timpul fazei de introducere.

Pasul 2: Întâlniți-vă într-un loc neutru.

Dacă este posibil, alegeți un loc neutru, cum ar fi un parc, pentru a introduce câinii și a evita comportamentul teritorial.

Pasul 3: Nu forțați.

Permiteți câinilor să facă mișcările unul către celălalt. Puteți începe chiar cu plimbări paralele în care câinii nu interacționează deloc, dar coexistă în mod pașnic în apropiere.

Pasul 4: Oferiți recompense pentru comportamentul pozitiv.

Fie că este vorba despre a sta jos sau de a se apropia calm de celălalt câine și de a interacționa bine, oferiți o recompensă, mângâiere sau laudă pentru a-l asigura că se descurcă bine.

Pasul 5: Fiți adultul din cameră.

Dacă interacțiunea nu merge bine – dacă un câine este agresiv sau arată frică extremă – încheiați întâlnirea. Puteți încerca din nou mai târziu.

Pasul 6: Știți când să vă opriți.

Unii câini trebuie pur și simplu să fie stăpânii casei lor. Dacă încercările repetate de a-l face să se înțeleagă bine cu alții nu funcționează, s-ar putea să trebuiască să acceptați câinele pentru ceea ce este, conform pawtracks.com.