De 4680 Vizualizari

Cum a devenit CELEBRU un MACAC la nivel MONDIAL! Află-i secretul! FOTO în articol

Un macac negru devenit celebru la nivel mondial pentru că a apăsat pe butonul unui aparat foto și și-a făcut un selfie în jungla din Indonezia a fost numit „personalitatea anului” de către ONG-ul care i-a pledat cauza în fața unui tribunal american, relatează AFP.

Sursa foto: peta.org

Ultima DESCOPERIRE făcută de cercetători în Uganda. Rămâi cu GURA CĂSCATĂ

Maimuța curioasă i-a luat aparatul foto lui David Slater, un fotograf de animale britanic care făcea un fotoreportaj în rezervația Tangkoko de pe insula Sulawesi. Acesta a lipsit câteva minute după ce și-a instalat trepiedul și a constatat la întoarcere că macacul își făcuse două selfie-uri cu aparatul său.

Fotografiile s-au răspândit pe internet cu repeziciune iar PETA l-a dat în judecată, afirmând că drepturile de autor pentru „selfie-ul istoric” îi aparțin maimuței.

Organizația pentru drepturile animalelor a invocat faptul că Naruto „a făcut fotografia și, în consecință, el deține drepturile asupra imaginii, cum ar fi cazul cu o ființă umană”.

Uite de ce MAIMUȚELE NU POT VORBI! Cum sună CUVINTELE ROSTITE DE UN MACAC | AUDIO

La sfârșitul procesului, litigiul s-a soldat în septembrie cu un acord între cele două părți, conform căruia fotograful a acceptat să doneze 25% din viitoarele sale venituri obținute din folosirea sau vânzarea selfie-urilor cu maimuța organismelor care protejează habitatul lui Naruto și al celorlaltor macaci negri cu creastă din Indonezia, potrivit agerpres.ro.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X