Sari la conținut
Home » Cum arată coronavirusul? Este incredibil! Avem primele imagini cu virusul ucigaș prezent la animale și oameni

Cum arată coronavirusul? Este incredibil! Avem primele imagini cu virusul ucigaș prezent la animale și oameni

Cum arată coronavirusul? Cercetătorii chinezi au descoperit principalul vinovat pentru transmiterea coronavirusului, iar acum au făcut publice primele imagini cu virusul ucigaș prezent la animale și oameni.Cum arată coronavirusul? Cercetătorii chinezi au stabilit principalul vinovat pentru transmiterea coronavirusului de la lilieci la oameni. Este vorba despre pangolinul. Un mamifer nocturn, cu un corp alungit, acoperit cu solzi cornoși care se îmbină întocmai ca țiglele de pe acoperiș, ar fi transmis virusul de la lilieci la oameni.După această descoperire, specialiștii nu s-au oprit aici, ei au făcut cercetări pentru a descoperi cum arată coronavirusul din China care s-a răspândit în întreaga lume.Cercetătorii din cadrul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, din SUA, au publicat primele imagini ale virusului COVID-19, coronavirusul care a izbucnit în decembrie în oraşul Wuhan, din China, şi care s-a răspândit de la animale în peste 25 de ţări din întreaga lume, infectând peste 60.000 de oameni şi provocând moartea a mai mult de 1.370.

Ce sunt virusurile? Sunt particule infecţioase minuscule care sunt alcătuite din ADN sau ARN înfăşurat în interiorul unui strat de proteină

În timp ce unii microbiologi din întreaga lume încearcă să folosească virusul pentru a dezvolta un vaccin, mulţi dintre cei care nu sunt oameni de ştiinţă sunt dornici să vadă cum arată în realitate coronavirusul.Cercetătorii au obţinut imagini ale virusului şi ale celulelor din jur în urma analizării unei probe prelevate de la un pacient infectat cu noul coronavirus. Astfel, ei au obţinut imaginile folosind două tipuri de microscoape de înaltă rezoluţie. Pentru a vizualiza mostrele ambele instrumente folosesc mai degrabă un fascicul de electroni concentrat. Mai târziu a fost adăugată şi culoarea în aceste prime imagini ale coronavirusului, pentru a putea fi văzut mai bine, inclusiv şi mediul din jurul lui, potrivit Live Science.