De 3624 Vizualizari

Cum amenajăm și întreținem colivia | Păsări de apartament

Le cresti sansele de viata cu 50% !

 

 

Cu siguranță, daca ai mai avut păsări în trecut, știi că ele nu sunt foarte curate.

Cu toate că nu prea sunt organizate atunci când e vorba de locul în care își petrec viața, făcându-și nevoile la voia întâmplării, păsările adoră să abiă colivia impecabilă. Deci, va trebui să-i dai o mână de ajutor.

>În primul rând, partea de jos a coliviei trebuie să fie mereu căptușită cu un șervet din hârtie, gros, care să absoarbă. Acesta trebuie schimbat zilnic.

>E de preferat să evitați hârtia de ziar deoarece tușul le va murdări penele și, mai rău, cerneala de tipar poate fi toxică pentru ele.

>Vasul de apă și cel de mâncare trebuie și ele spălate zilnic.

>Colivia trebuie ștearsă o dată pe săptămână cu o soluție dezinfectantă specială, pe care o găsiți în petshopuri sau la farmaciile veterinare, ori cu o lavetă înmuiată în apă caldă și foarte puțin săpun sau spirt diluat. Evident, pasărea trebuie scoasă din colivie până când procesul de spălare și cel de uscare sunt complete.

Atenție: Nu folosiți clor sau soluții puternice, deoarece vaporii pot afecta grav căile respiratorii ale păsărilor!

>Obiectele decorative din lemn trebuie înlocuite la 6 luni, deoarece ele colectează bacterii dăunătoare.

Dacă respectați toate aceste instrucțiuni, creșteți șansele de viața ale păsării cu 50%! În ultimii 5 ani, peste jumătate din decesele păsărilor de apartament au fost provocate de infecții și virusuri dobândite din cauza igienei necorespunzîtoare și a ingerării de obiecte străine (plastic).

 

Un singur comentariu

  1. As vrea sa stiu si eu semnele papagalilor cad acestia vor face oua . Multumesc :*

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X