1957 Vizualizari

Cum alegi acvariul pentru broasca țestoasă

Autor Raluca Florescu

Am fost la un prieten care s-a trezit cu două animăluțe (putem spune așa despre două broscuțe?) făcute cadou. Am început dezbatere despre ce și cum să facă cu ele. Am studiat, am pus intrebari și am aflat unele lucruri:

Broaștele țestoase care sunt încă pui au nevoie de un acvariu de cel puțin 120 de cm lungime, 45 de cm lățime și 45 de cm înălțime. Broaștele ceva mai bătrâne trebuie ținute în acvarii mai mari, de circa 150 de cm lungime, 60 cm lățime și 60 de cm înălțime. Aceste acvarii pot fi gasite in magazinele de specialitate împreună cu multe alte jucării de pus in acestea, să nu se plictisească locatarii.

De-a lungul iernii, broaștele țestoase trebuie aduse în casă, până când vremea bună revine. Acestea au nevoie de un loc sigur în care să poată înota, unde să intre și să iasă ușor. Iar lumina potrivită include și câteva raze ultraviolete.
În plus, deși mulți trăiesc cu impresia că acestea nu au nevoie de exerciții, nu este așa. Broaștele țestoase sălbatice sunt animale extrem de active. Este chiar surprinzător cât de repede se pot cățăra și cât de repede se deplasează. Așa că asigură-te că broasca are suficient loc pentru a înota și pentru a se cățăra în acvariu sau că, de câteva ori pe săptămână, are un loc unde se poate scălda.

05 - 2 broasca cu bumbi

În ceea ce privește hrana, regula de bază spune că broaștele tinere sunt carnivore, iar cele mai în vârstă omnivore.

Au nevoie de mâncare foarte variată, și trebuie să te asiguri că ai cel puțin 5-6 sortimente de mâncare în mână atunci când le hrănești.

Mănâncă creveți, larve de țânțar, frunze de legume, pește, căpșuni etc.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X