Sari la conținut
Home » Creștere alarmantă a furtului animalelor de companie! Peste 2.000 de câini au fost furați în anul 2020 

Creștere alarmantă a furtului animalelor de companie! Peste 2.000 de câini au fost furați în anul 2020 

  • de

Creștere alarmantă a furtului animalelor de companie! Peste 2.000 de câini au fost furați în anul 2020. 

Anglia pedepsește grav furtul animalelor de companie!

Anglia se confruntă cu o situație extrem de complicată în ceea ce privește furtul animalelor de companie. Potrivit BBC,  anul trecut peste 2.000 de câini au fost furați, ceea ce a dus la nevoia adoptării unei noi legi care să pedepsească această practică.

„Furtul unui animal de companie este o infracțiune îngrozitoare care poate provoca familiilor o mare suferință emoțională, în timp ce infractorii își umplu buzunarele. Prin noua infracțiune se recunoaște că animalele reprezintă pentru oameni mai mult decât simpla proprietate și va da posibilitatea poliției de a-i aduce în fața justiției pe acei oameni bolnavi care le fură”, a declarat ministrul de interne, Priti Patel.

Câinii sunt principalele ținte a hoților de animale!

Conform informațiilor transmise de o organizație pentru protecția animalelor, anul trecut, prețul pentru cinci dintre cele mai dorite rase de câini din Marea Britanie a crescut „semnificativ” în timpul primului blocaj la nivel național, unele crescând până la 89%. În acest context, furtul câinilor a devenit mai atrăgător pentru infractorii care doresc să profite de cererea tot mai mare.

Din echipa care a înaintat aceste recomandări fac parte oficiali guvernamentali, polițiști, procurori, reprezentanți ai autorităților locale, care au constatat că șapte din zece furturi de animale de companie înregistrate au vizat câini.

Căutările pe Google pentru expresia „cumpărați un cățeluș” au crescut cu peste 160% în perioada martie-august 2020!

Propunerea face parte dintr-un șir de recomandări incluse într-un raport privind aceste situații care au crescut accelerat în timpul restricțiilor.

Nu se știe momentan care ar putea fi pedeapsa maximă pentru noua infracțiune, dar vor fi introduse măsuri prin care proprietarii își vor putea înregistra câinii la poliție, inclusiv cu fotografii și cu informațiile din microcip.