Sari la conținut
Home » COPROFAGIA la câine. Cum îi dezobișnuim de acest obicei neplăcut

COPROFAGIA la câine. Cum îi dezobișnuim de acest obicei neplăcut

COPROFAGIA la câine. Cum îi dezobișnuim de acest obicei neplăcut!

Cu siguranță te-ai întâlnit cu acel moment în care puiul de câine sau câinii tineri, aflați în creștere, obișnuiește să îngurgiteze propriilor fecale sau pe ale altor câini. Acest obicei urât dispare după ce procesul de creștere a încetat, ne liniștesc specialiștii.

Dar de ce decurg la un astfel de comportament? Fiind pofticioși, câinii ar mânca aproape orice.Pentru că, după cum spun specialiștii, câinii tineri și puii au nevoie de produse care să le ofere mai multă energie, lucru ce s-a demonstrat că pot obține substanțe nutritive adiționale prin îngurgitarea propriilor fecale.

După ce procesul de creștere a încetat și în momentul în care hrana administrată de către stăpân îi oferă substanțele nutritive necesare, acest obicei neplăcut înceteză.

Dacă un câine își mănâncă propriile excremente nu înseamnă că este bolnav sau hrănit într-un mod neadecvat care nu-i oferă necesarul nutritiv, potrivit animalutze.com.

Cu toate că nu este un obicei neplăcut s-a demonstrat că animalul nu are de suferit atunci când își mănâncă propriile excremente și nici stăpânii lor nu se pot infesta cu diferiți paraziți pentru că aceștia trebuie să depună mai întâi ouă ca să poată fi transmiși de la animal la om.

Cum îi dezobișnuim de acest obicei neplăcut

Primul pas este să-i multiplicați numărul de mese zilnice, dar fără a-i mari cantitatea de mâncare, pentru a nu duce în timp la un dezechilibru al greutății. Pentru a-i da câinelui senzația de sațietate, adăugați în dieta câinelui produse care conțin fibre. Alimentele care conțin multe fibre sunt morcovii (atenție, deși varza este bogată în fibre, este total contraindicată în alimentația !) adoptați o mâncare din comerț care un aport ridicat de fibre.

Trebuie să vă dresați câinele, sau mai bine zis să-l păcăliți, dacă doriți să scape mai repede de acest obicei. În fiecare zi când îl scoatei afară, imediat după ce își face nevoile, chemați-l la dumneavoastră și dați-i ceva ce-i place (un biscuite), apoi adunați resturile într-o pungă specială și aruncați-le, astfel se va obișnui să își facă nevoile numai în prezența dumneavoastră, știind că urmează să primească ceva bun.

Asigurați-vă că există destulă activitate în viața câinelui, că are la dispoziție destule jucării sau alte obiecte cu care să-i ocupe timpul atunci când rămâne singur acasă.

Dacă aceste metode nu funcționează, există în comerț o serie de preparate care conțin diverse substanțe ce acționează asupra conținutului excrementelor și fac ca gustul și mirosul acestora să le provoace câinilor repulsie.

Dacă nici una din metodele prezentate mai sus nu dă roade atunci se ajunge la pedeapsă.

Pentru a evita toate aceste proceduri mai mult sau mai puțin plăcute cel mai indicat este să vă învățați câinele de mic să nu aibă acest obicei. Dacă dieta conține toate elementele necesare unei bune creșteri și mâncarea este administrată în cantități suficiente și la intervalle de timp regulate, atunci această problemă neplăcută poate fi cu ușurință evitată.