Sari la conținut
Home » Câinele tău latră noaptea? Iată ce poți face

Câinele tău latră noaptea? Iată ce poți face

cățelușa eroină: sursă foto; cnn.com

Câinele tău latră noaptea? Lătratul pe timp de noapte este una dintre cele mai frecvente plângeri primite din partea vecinilor. Și, să recunoaștem, un câine care latră toată noaptea este foarte neplăcut pentru toată lumea.

Lătratul noaptea poate avea mai multe motive. Ar putea fi un semnal că animalul tău nu se simte bine. Sau că are nevoie… la baie. Că este plictisit sau nervos. Ori poate doar răspunde la zgomotele auzite.

Pedepsele sau intimidarea pentru a opri câinele să late îi pot crește anxietatea și înrăutăți comportamentul. Soluția este să descoperim motivele lătratului nocturn și să rezolvăm problemele care îl cauzează.

Cu alte cuvinte, pentru a opri lătratul, trebuie să ne asigurăm că toate nevoile câinelui nostru sunt satisfăcute pe parcursul zilei.

Puii fac gălăgie

Puii tineri au un control foarte slab al vezicii urinare și le este dor de casă. Dacă cățelul tău tocmai a sosit, atunci ceva zgomot noaptea este normal. Mai ales dacă tocmai învață să doarmă singur.

Lătratul pe timp de noapte poate deveni însă cu ușurință un obicei. De aceea, cel mai bine este să interveniți imediat și să-l liniștiți. Dacă se poate chiar să-l plimbați puțin.

Mișcarea ajută

O cățelușă
O cățelușă care petrece timp cu prietenul ei lângă lac

Câinele tău face suficientă mișcare? La fel ca noi, toți dormim mai bine după o zi de exerciții sănătoase. Un câine obosit de la o vizită la parc are mai multe șanse să doarmă noaptea.

Pe de altă parte, câinele tău ar trebui să aibă acces pe timpul nopții la locurile unde își poate face nevoile. De accea trebuie să îl scoateți timp suficient înainte de culcare?

Câinele tău latră noaptea: Separarea poate crea probleme

Câinii sunt animale sociale și separarea îl poate deranja. Dacă animalultău nu doarme cu tine noaptea, dar este închis singur, ar putea începe să latre. De singurătate sau din cauza anxietății cauzate de separare.

Nu trebuie să permiteți câinelui să doarmă cu dvs. În pat dacă nu doriți. Dar în scopul unui somn bun, este indicat să-i amenajați un culcuș în camera dvs. Mai ales dacă este bătrân și are un auz deficitar.

Controlați-vă reacțiile

O greșeală comună este să recompensați câinele atunci când latră. Dacă latră noaptea din orice motiv și te trezești și îi acorzi atenție sau chiar îl iei în pat, greșești. Câinele va asocia lătratul cu atragerea atenției tale și problema va continua mult după rezolvarea problemei inițiale.

Cum să îl opriți

Dacă sunteți trezit de lătratul câinelui dvs., ar trebui să verificați dacă nu există un motiv real.

Dacă câinele este în mod clar bine, întoarce-te în pat cât de repede poți. Astfel înceteze să întărești comportamentul răuAcesta se va diminua și în cele din urmă se va opri.

Control medical

Dacă toate cele de mai sus au fost eliminate, atunci este o idee bună să faceți un control veterinar. Doar pentru a vă asigura că nu există o problemă de sănătate subiacentă.

Câinii în vârstă pot suferi, de asemenea, de disfuncție cognitivă canină. Dacă prezintă comportamente neobișnuite, ar trebui să solicitați sfatul medicului veterinar, conform jimsdogwash.net.