Sari la conținut
Home » Accesul animalelor de companie în parcurile din București, proiect în dezbatere

Accesul animalelor de companie în parcurile din București, proiect în dezbatere

Accesul animalelor de companie în parcurile din București, proiect în dezbatere. Accesul animalelor de companie va fi permis în toate parcurile și spațiile publice exterioare din Capitală dacă un proiect în acest sens care a fost pus în dezbatere publică va fi votat în curând, relatează stirileprotv.ro.

Accesul animalelor de companie în parcurile din București, conform actualei Hotărâri  a Consiliului București, se poate face decât în locurile special amenajate. Stăpânii de câini se plâng însă că ele sunt insuficiente.

În prezent, animalele de companie nu au acces pe domeniul public, în parcuri și grădini publice.

Există doar câteva țarcuri amenajate în puținele parcuri din Capitală

„Foarte puține parcuri au țarcuri și se iau tot felul de boli din țarcurile astea. Pur și simplu nu avem unde să-l ducem. Și nu numai în București. Eu merg și la Sinaia… Și acolo e aceeași situație Suntem ultima țară din Europa care nu are absolut nimic reglementat pentru căței în sensul ăsta. Am punga lângă mine, tot timpul strâng”. declară propietara unui animal de companie:

Capitala va avea, în premieră, un regulament prin care câinii vor avea acces în toate spațiile publice din oraș. Proiectul a fost pus în dezbatere publică și va fi adoptat la finalul verii.

Condiții pentru a avea acces cu animalul de companie în parcurile din București

Veți putea plimba cățelul în orice parc sau spațiu public exterior, cu excepția locurilor de joacă, însă cu niște condiții. În primul rând, câinele trebuie plimbat în lesă sau ham, iar stăpânii trebuie să aibă la ei materialele necesare curățării.

După colectare, punga va fi închisă etanș și depusă în cel mai apropiat tomberon pentru deșeuri. Totodată, câinii agresivi vor purta obligatoriu botniță, cu excepția locurilor împrejmuite.

În ceea ce privește amenzile, acestea sunt deja stabilite printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2010. Nerespectarea obligativității de a arunca deșeurile stradale sau din spațiile verzi de la animale este sancționată cu amenzi de la 200 la 1.000 de lei.