Categories: Lumea animalelor

Copiii care cresc în preajma animalelor de companie prezintă un risc mai mic de a suferi de alergii

Copiii care cresc în preajma animalelor de companie prezintă un risc mai mic de suferi de alergii alimentare, arată un studiu recent. Acest lucru ne se aplica însă pentru toate animalele

Cercetarea realizată pe mai mult 65.000 de copii din Japonia include atât perioada copilăriei, cât și dezvoltarea intrauterină, scrie CNN, care citează un raport publicat de jurnalul PLOS One.

Rezultatele sugerează că, în general, copiii care au pisici sau câini în casă sunt expuși unui risc cu 16% mai mic de a dezvolta alergii alimentare, comparativ cu cei care nu intră des în contact cu animale.

„Constatările noastre sugerează că expunerea la câini și pisici ar putea fi benefică împotriva dezvoltării anumitor alergii alimentare, atenuând astfel preocupările legate de păstrarea animalelor de companie și reducând povara alergiilor alimentare”, au scris autorii.

Studiul a arătat că majoritatea copiilor expuși la pisici aveau un risc mai mic de a se alege cu alergii la ouă, gluten și soia, în timp ce cei care au avut în casă un câine erau mai feriți de alergiile la ouă, lactoză și nuci.

Mecanismul exact rămâne neclar, dar experții spun că expunerea la animalele de companie poate întări micoflora intestinală a unui copil, fie direct, fie indirect, prin modificări ale microbiomului părintelui sau al casei.

„Știm dintr-o mulțime de studii că bacteriile care trăiesc în noi, mii și milioane de bacterii în interiorul intestinului fiecăruia – ne afectează răspunsurile noastre imune și sistemul imunitar, în special dacă dezvoltăm sau nu alergii”, a declarat Dr. Amal Assa’ad, director al Programului de alergii alimentare de la Spitalul de Copii din Cincinnati, care nu a fost implicat în noua cercetare.

Nu s-au observat diferențe în rândul copiilor care aveau acasă țestoase sau păsări. Totuși, în mod interesant, a avea în casă un hamster a mărit riscul de alergii la nuci, în cazul copiilor în perioada de dezvoltare fetală.

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

3 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

3 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

4 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

o lună ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

o lună ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago