Sari la conținut
Home » Comportamentul câinior vă creează probleme? Câteva sfaturi pentru a reduce ageresivitate

Comportamentul câinior vă creează probleme? Câteva sfaturi pentru a reduce ageresivitate

Agresivitate vs dominanță, cum să faci diferența între cele două comportamente

Îmi pot împiedica câinele să folosească agresivitatea atunci când își păzește mâncarea și jucăriile? Da. Dar mai întâi, pentru siguranța dumneavoastră, dar mai întâi haideți să aflăm ce presupune acest lucru.

Câinii cu agresivitate față de hrană sau jucării afișează adesea poziții ale corpului înțepenite atunci când o persoană sau un animal se apropie de mâncarea sau de bunul lor valoros. Mulți câini vor mârâi sau lătra. Unii chiar vor mușca. Este important să evaluați limbajul corpului înainte de a vă apropia de orice câine care mănâncă sau mestecă.

Cum să reduceți agresivitatea din comportamentul câinilor

Un specialist în comportamentul câinilor poate ajuta să determinați dacă paza câinelui dumneavoastră este o problemă majoră sau minoră, întrebându-l despre comportamentul său în alte situații. Animalul de companie dă semne de agresivitate și atunci când este mutat din locul său preferat de odihnă? Sau atunci când este mângâiat?

Tratamentul începe cu dezvoltarea unui plan de siguranță pentru a reduce șansele ca patrupedul dumneavoastră să se comporte agresiv. Rețineți că nu există nicio modalitate de a elimina complet acest risc. Cu efort, puteți reduce drastic riscul.

Cu toate acestea, majoritatea problemelor de comportament sunt „gestionate cu succes” pe termen lung, mai degrabă decât „vindecate”. Planul de siguranță poate include pași care sunt la fel de simpli precum plasarea câinelui afară (sau în spatele unei uși închise) atunci când mănâncă cina sau când își mestecă jucăria preferată.

Mai multe jucării, o rată de succes mai mare

Cu unii câini, puteți rezolva această problemă prin reducerea valorii obiectului. De exemplu, dacă câinele păzește jucăriile de mestecat și atacă pe oricine se apropie de ele, este posibil să puteți rezolva problema oferindu-i câinelui o rezervă abundentă.

Plasați 10 jucării prin casă, deoarece acest lucru face ca jucăria să fie mai puțin valoroasă. Dacă există o ofertă mai mare, va exista potențial o cerere mai mică. (Să știți că aceasta nu este o soluție sigură; unii câini vor colecta și proteja toate cele 10 jucării).

Pentru câinele care nu răspunde la legea cererii și a ofertei sau pentru cazurile mai grave, soluția este de a învăța animalul de companie că nu câștigă nimic prin comportamentul său inacceptabil. Există mai multe tehnici care pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății legate de obiect.

În cele din urmă, câinele va învăța să împartă obiectele valoroase, mai degrabă decât să se comporte agresiv în jurul lor. Acest tip de tratament are cele mai multe șanse de succes sub îndrumarea unui behaviorist profesionist.