Sari la conținut
Home » Comportamente ciudate ale pisicilor pe care nu le înțelegi. Cu siguranță nu te vei mai enerva

Comportamente ciudate ale pisicilor pe care nu le înțelegi. Cu siguranță nu te vei mai enerva

sursă foto: fanatik.ro

Pisicile sunt animale curioase, cu multe comportamente ciudate care îi pot lăsa perplecși chiar și pe cei mai pricepuți părinți de pisici.

Comportamentul „ciudat” vă poate deruta, surprinde, frustra sau îngrijora, dar multe dintre aceste expresii sunt complet normale și nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

pisica ragdoll; sursă foto: animalepierdute.ro

Vocalizare crescută pe timp de noapte

Este o provocare să ai răbdare cu pisica ta atunci când te trezește la amurg cu o serenadă nedorită. Cu toate acestea, pisicile sunt creaturi nocturne și nu este atipic ca ele să aibă o vocalizare crescută pe timp de noapte. Pisicile tinere și pisoii pot fi deosebit de jucăuși și vocali pe timp de noapte.

De asemenea, vă recomandăm să luați în considerare rasa pisicii dumneavoastră, deoarece anumite rase, cum ar fi pisicile siameze, sunt în mod natural mai vocale.

Dacă pisica miaună toată noaptea, oferiți-i mai multe sesiuni de joacă viguroasă pe parcursul zilei. Cu toate acestea, săriți peste o sesiune înainte de culcare, deoarece s-ar putea să vă enervați și mai mult pisica. Oferiți-i jucării autodirijate, cum ar fi mingi moi, cu care se poate juca noaptea pentru a se distra și a fi mai liniștită.

foto: lovetoknowpets.com
foto: lovetoknowpets.com

Dacă pisica dumneavoastră este excesiv de vocală noaptea, urlând brusc sau făcând pași, acest lucru ar putea fi un semn al unei probleme medicale sau al unei dureri. Vorbiți cu medicul veterinar dacă comportamentul nocturn al pisicii dumneavoastră se schimbă brusc sau dacă aceasta urlă.

Pisica se ascunde în spații mici

Faptul că pisica se ascunde în spații mici, cum ar fi chiuvetele din baie, coșurile mici și cutiile, poate fi atât amuzant, cât și frustrant, mai ales atunci când i-ați cumpărat un pat pentru pisici frumos și spațios. Cu toate acestea, acesta este un comportament super comun și normal, care nu ar trebui să te îngrijoreze.

Pisicile sunt atât vânători, cât și animale de pradă, așa că ascunderea în spații mici în sălbăticie le-a permis să urmărească atât prada, cât și prădătorii. Atunci când pisica ta se ascunde într-o cutie mică sau sub chiuveta din baie, ea își urmează instinctul natural de a găsi un loc care o face să se simtă în siguranță și mulțumită.

Lovirea sau răsturnarea lucrurilor

Nimic nu este mai frustrant decât să îți vezi pisica sărind pe tejghea sau pe birou doar pentru a-ți răsturna lucrurile. Poate părea că are un plan clar de a te enerva pur și simplu, împreună cu lucrurile tale, dar pisica ta nu încearcă în mod deliberat să te enerveze.

Comportamentul provine dintr-un instinct puternic de vânătoare care le face să fie foarte conștiente de împrejurimile lor. În goana lor după pradă, pisicile testează în mod constant lucrurile din mediul lor pentru a vedea dacă sunt vii și dacă sunt surse viabile de hrană.

Realizează acest lucru folosindu-și labele pentru a lovi obiectele și a verifica dacă sunt vii și, în caz afirmativ, dacă vor riposta sau dacă vor fi o pradă ușoară. În timpul acestui proces de investigare, este posibil ca din când în când să lovească câteva lucruri.

Lovirea cu capul a altor animale de companie sau persoane

Numit și „bunting”, lovirea cu capul a altor animale de companie sau persoane este un comportament normal al pisicilor, similar cu un „bate palma” sau un salut uman. Atunci când o pisică vă lovește cu capul, probabil că vă salută și, eventual, transferă o parte din mirosul său asupra dumneavoastră.

Pisicile au glande olfactive pe față, ceea ce face ca lovirea cu capul să fie o modalitate ușoară de a marca pe alții, iar faptul de a fi marcat de o pisică este un compliment suprem care arată afecțiune și respect.