Sari la conținut
Home » Comercializare ilegală de câini de rasă la târg. Peste 100 de euro era prețul de vânzare

Comercializare ilegală de câini de rasă la târg. Peste 100 de euro era prețul de vânzare

Comercializare ilegală de câini de rasă la târg. Peste 100 de euro era prețul de vânzare. O femeie și un bărbat din Maramureș au încercat să vândă la târg 15 câini de rasă, de numai câteva săptămâni, fără ca aceștia să aibă acte. Acestora li s-a întocmit dosar penal.

Din cauza faptului că nu aveau acte și nu au putut motiva de unde au puii, au primit și câte o amendă în valoare de 600 de lei.

Cățeii au rămas tot în custodia celor două persoane

Din cauza faptului că adăposturile pentru animale sunt pline, cățeii au fost lăsați tot în custodia celor doi. Peste 100 de euro era prețul de vânzare pe care îl practicau cei doi, fără acte, la un târg din localitatea Satu Nou de Jos. Polițiștii ajunși la fața locului au găsit mai mulți pui din rasele Bichon și Ciobănesc German.

Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Maramureș a declarat că polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale, întrucât cele două persoane nu au putut prezenta actele de proveniență ale cățeilor. De asemenea, s-a deschis dosar penal, efectuându-se cercetări.

„Aceştia nu puteau prezenta actele de provenienţa ale exemplarelor canine deţinute. Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale şi efectuează cercetări într-un dosar penal privind despărţirea puilor de mama până la minimum 8 săptămâni de viaţa în vederea comercializării”, a precizat Anca Pop.

Comercianții sunt cercetați în libertate

Deși, în mod normal cei de la Poliția animalelor ar fi trebuit să le găsească un loc sigur până la finalizarea anchetei, cei 15 pui au rămas în grijă comercianților.

Totul în baza unor procese verbale pentru că nu mai sunt locuri în adăposturi iar adopțiile au scăzut dramatic. Numai în adăpostul din Baia Mare sunt peste 500 de pui, potrivit stirileprotv.ro.

Monica Bohoi, administratorul unui adăpost de animale recomandă ca oamenii să nu mai cumpere de la samsarii care nu dețin canise legale, întrucât puii se confruntă cu probleme de sănătate sau, în cel mai rău caz, mor din cauza faptului că se vând fără vaccinuri și fără o verificare temeinică din partea medicilor.

„Populația să nu mai cumpere de la aşa numiţii samsari care nu deţin canise legale pentru că majoritatea puilor au probleme de sănătate, mulţi şi mor pentru că se vând fără vaccinuri şi fără o verificare temeinică din partea medicilor şi oamenii ăştia fac lucrul ăsta doar pentru bani. Şi după cum vedeți adaposturile bubuie de animale”, afirmă Monica Bohoi.