Sari la conținut
Home » Cinci sfaturi esențiale pentru un cățel sănătos. Ce trebuie să știe stăpânii

Cinci sfaturi esențiale pentru un cățel sănătos. Ce trebuie să știe stăpânii

Ai fost vreodată bonă pentru animale?

Cinci sfaturi esențiale. Să ai un cățel presupune mult mai mult decât să te mândrești cu el. Specialiști din SUA au elaborat o schemă de cinci sfaturi esențiale ca să te bucuri de un blănos sănătos și mereu vesel.

Ține minte, un anumal de companie sănătos îți va însenina mereu zilele!

Cinci sfaturi esențiale

Începeți cu următoarele 5 sfaturi despre cum să aveți mai multă grijă de membrii blănoși ai familiei:

Fă-ți timp să le faci exerciții fizice

Fără exerciții fizice, animalele de companie își pierd din formă, la fel ca și noi. Pentru a ajuta la prevenirea multor probleme comportamentale și medicale, este important să le oferiți 1 oră de activitate zilnic.

Cât mai multe zile din timpul săptămânii pe care le puteți. Puteți chiar să împărțiți ora de activitate în 3-4 reprize mai mici de distracție.

Faceți o plimbare în jurul blocului timp de 15 minute dimineața. Aruncați mingea în curtea din spate când ajungeți acasă de la serviciu. Apoi, după cină, scoateți întreaga familie la o plimbare de 30 de minute prin cartier.

Fă-ți timp să le oferi și exerciții mentale

În general, 15 minute de exerciții mentale sunt egale cu 1 oră de joacă fizică. Cu cât mai multe activități mentale cu atât este mai puțin probabil ca acestea să dezvolte comportamente nedorite.

Aruncați un pumn de mâncare în curte și permiteți-i cățelului dvs. să adulmece și să găsească comorile ascunse. Exersați dresajul de bază (stai, stai jos, culcat) o dată sau de două ori pe zi.

Asigurați o bună îngrijire dentară acasă

Cățelușă cu pui, sursă foto: cutzucutzu.com
O cățelușă care primește pupici de la puiuți săi

Și animalele de companie au dinți. Încercați să periați dinții animalelor de companie o dată pe zi. Alternativ, oferiți-le un produs de mestecat enzimatic.

Asta ajutăa la prevenirea acumulării de tartru, a bolilor dentare și a respirației urât mirositoare.

Duceți-vă animalul de companie la medicul veterinar o dată sau de două ori pe an

Animalele de companie au vârsta de 7 ani pentru fiecare 1 an uman. A-ți duce animalul de companie la veterinar pentru un examen o dată pe an este ca și cum ai merge la medic o dată la 7 ani!

În cele din urmă, distrează-te cu animalul tău de companie

Bucurați-vă de timpul pe care îl aveți cu animalul dumneavoastră de companie. Înainte să vă dați seama, cățelul dvs. va fi senior, iar dvs. vă veți întreba unde au trecut anii, potrivit prairieviewah.

Formați o legătură puternică cu animalul dvs. de companie. Nu uitați, ei vă iubesc necondiționat.